Johannis, singura șansă a PNL

Dacă ar mai avea un dram de luciditate, Crin Antonescu ar trebui să ducă la capăt campania sa de suicid politic, renunțând la șefia PNL înainte de alegerile europene. Din păcate pentru liberali, Antonescu este prea narcisist și egocentrist pentru a accepta că este malefic, în acest moment, pentru partidul său. Așa că, va trebui ca PNL să facă un scor sub 15% la europarlamentare, pentru ca Antonescu să facă gestul firesc de a demisiona. Și poate nici atunci nu o va face de bunăvoie…

În mod normal, succesorul lui Antonescu la șefia PNL va fi Johannis. Edilul Sibiului este, în continuare, simpatizat de electorat, în pofida faptului că poartă, în egală măsură cu Antonescu, responsabilitatea pentru ieșirea PNL de la guvernare și declinul subsecvent al partidului. Dacă liberalii vor ține cont de acest lucru, s-ar putea să aibă o șansă la prezidențiale – asumând că președintele PNL va fi și candidatul partidului pentru funcția supremă în stat. Cu o strategie perfectă, poate că Johannis ar reuși să acceadă în turul doi. Ajuns acolo, Oprescu (care se întrevede a fi candidatul alianței PSD & UNPR & PC) va avea mari probleme cu neamțul.

Oricum, cu Johannis la conducere, PNL ar putea urma un traseu ascendent. Antonescu are oportunitatea de a-și pigmenta mărețul rateu politic cu un sacrificiu la momentul oportun – atunci când acesta ar putea conta.

Loading

Comments

comments