Joe Biden a cerut Ecuadorului să îi refuze cererea de azil spionului Edward Snowden

Joe Biden (S), Rafael Correa (D)

Joe Biden (S), Rafael Correa (D)

Președintele ecuadorian, Rafael Correa, în timpul cuvântării sale saptămânale,  nu și-a manifestat deloc susținerea pentru administrația Obama și nu îl consideră de Snowden un infractor  care trebuie expediat înapoi în SUA. Totodată Correa a mai declarat că “Snowden nu se află pe teritoriul Ecuadorului” dar dacă acest lucru se va înâmpla va informa autoritățile americane și că  țara sa “nu este un stat antiameican așa cum sugerează presa din SUA”, relatează Huffingtonpost.

Correa a mai adăugat că este prematur de a lua în considerare cererea de azil din partea lui Snowden atâta timp cât acesta nu se află încă pe teritoriul Ecuadorian.

“În momentul în care Edward Snowden va ajunge aici, dacă va ajunge, o să cerem părerea Washingtonului așa cum am facut-o și în cazul lui Julian Assange, dar decizia finală ne va aparține nouă”, a mai adăugat președintele Ecuadorului.

Rafael Correa este un critic al administrației Obama pe care o acuză de ipocrizie invocând cazul fraților Robeto și William Isaias, bancheri ai căror extrădare Ecuadorul o cere de mai multă vreme.

Pe de altă pate președintele ecuadorian consideră că Snowden trebuie să își asume responsabilitatea acțiunilor sale dar cel mai grav în această ecuație fiind faptul că “americanii au desfășuat cea mai amplă opeațiune de spionaj din istoria umanității în interiorul teritoriului său cât și în afara granițelor Statelor Unite.”

Loading

Comments

comments