EXCLUSIV. Inspectorat școlar despre un BANER cu virgulă între subiect și predicat CONFECȚIONAT de un profesor: „Se mai întâmplă”

Foto: stiridb.ro

Foto: stiridb.ro

Presa dâmbovițeană scrie că, la ceremonia de deschidere a noului an școlar, desfășurată la școala „Smaranda Gheorghiu”, din Târgoviște, a fost afișat un baner cu următorul mesaj: „Școala, e sufletul națiuni. Succes”.

„La virgula între subiect și predicat, lipsa unui „i” și a semnelor de punctuație, corect era Succesuri! Sau poate cei care au scris au vrut să fie șireți, ca vulpea – lup a lui Pricopie și au vrut să vadă dacă se prinde cineva că nici la școală nu mai e nevoie de școală!”, scrie Gazeta Dâmboviței.

Conform știridb.ro, mesajul este un pasaj din maxima lui Ion Codru Drăgușanu – „Școala este sufletul națiunii. Orice națiune fără școală piere”. I.C. Drăgușanu este un scriitor și memorialist pașoptist, bunic din partea mamei a fostului politican țărănist Ion Rațiu.

Profesoara Mihaela Anton, inspector școlar, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Dâmbovița, a declarat pentru Select News că autoarea banerului este profesoara de muzică a școlii, Frusina Ionescu. Aceasta a avut acordul conducerii școlii pentru a realiza banerul, dar l-a confecționat personal și l-a afișat fără să-l arate în prealabil nimănui, chiar înainte de festivitatea de deschidere a anului școlar, susține d-na Anton. „A vrut să pună trei puncte, pe urmă s-a răzgândit și a pus virgulă, intenționând să elimine predicatul. Nu l-a mai eliminat și a ieșit ce a ieșit. A bătut și vântul, a smuls unele litere… Se mai întâmplă. Să-i acordăm circumstanțe atenuante. A vrut să facă ceva deosebit și a greșit din grabă”, spune reprezentantul Inspectoratului.

Mihaela Anton explică și de ce nu au observat celelalte cadre didactice uriașele erori din baner: „Doamna directoare primea invitații la ceremonie și apoi a stat tot timpul cu spatele la baner, iar doamnele profesoare erau atente la elevii lor”.

Întrebată cum se va mai putea face educația elevilor din școală, cum vor mai putea fi aceștia admonestați în privința unor erori gramaticale similare celor din baner, dacă acestea din urmă rămân nesancționate, d-na Anton a replicat: „Este și aceasta o metodă didactică: rolul constructiv al greșelii. Elevii vor ține minte, de acum încolo, că nu se pune virgulă între subiect și predicat!”.

Conform ȘtirileProTv.ro școala „Smaranda Gheorghiu” se află într-un cartier rău famat al orașului Târgoviște. În noiembrie 2012, o elevă de 12 ani dintr-o altă școală a intrat nestingherită în școala „Smaranda Gheorghiu”, însoțită de o liotă de prieteni, și a bătut-o pe o elevă cu un an mai mare, tranșând astfel o dispută amoroasă. În altercație a fost implicată chiar și directoarea școlii, Mariana Stancu, care susține că a fost lovită, înainte de a reuși să o domolească pe agresoare, cu ajutorul altor cadre didactice.

Conform Jurnal de Dâmbovița, la jumătatea lunii iulie 2014, mai mulți profesori de la „Smaranda Gheorghiu” i-au făcut reclamație scrisă directoarei Mariana Stancu la Sindicatul Liber Învățământ Dâmbovița, pentru conducere discreționară și insulte.

Mihaela Anton susține, însă, că la Inspectorat nu s-a depus nicio plângere împotriva directoarei Stancu, iar în instituție vestea că aceasta a fost reclamată la Sindicat a produs mirare: „Doamna director este foarte apreciată în Inspectorat. Noi facem evaluări periodice și școala condusă de dânsa iese mereu foarte bine”.

Loading

Comments

comments