Infractori români, implicați într-o afacere cu prostituate în Irlanda, au transformat cartierul unui oraș în “District Roșu”

10.3010_Torino-nightlife.v2O bandă de infractori români se află în spatele unei afaceri cu prostituate, care a transformat o binecunoscută parte a orașului irlandez Limerick într-un “District Roșu”, indică într-o anchetă inserată în ediția de duminică ziarul The Irish Independent.

Problema din ce în ce serioasă a prostituției în Limerick a atras atenția săptămâna trecută, când semnele de parcare din zona Catherine Street au fost în mod misterios modificate, pe ele putându-se citi că strada este un “District Roșu”.

Proprietarii afacerilor din cartier se tem că activitatea le va fi serios afectată de notorietatea zonei și le descriu pe femeile care practică prostituția în zonă – uneori chiar de la ora 18:30 – drept “agresive, sfidătoare și intimidante”.

Sunday Independent a aflat că afacerea de prostituție este condusă de infractori români din Limerick.

În urma cooperării cu Ambasada României în Irlanda și cu Interpolul, poliția irlandeză (Gardai) a stabilit că cele mai multe femei care practică prostituția în zonă provin dintr-un oraș din nordul României.

Acestea au vârste cuprinse între 18 și 36 de ani și au fost aduse la Limerick în ultimii ani pentru a lucra în industria sexului.

O româncă de 40 de ani, care locuiește în zonă, se ocupă de funcționarea zilnică a afacerii, în timp ce soțul ei, din România, îi trimite fetele. Femeia, mamă a trei copii, trăiește în Irlanda de 12 ani și a primit deja amendă și o condamnare la închisoare cu suspendare.

Românca nu practică ea însăși prostituția, ci doar o facilitează, funcționând pe post de traducător și găsindu-le fetelor cazare.

Loading

Comments

comments