Incepe programul Rabla 2014

rablaProgramul “Rabla 2014” începe marți pentru persoane fizice, pentru care sunt disponibile 17.000 de tichete, alocate electronic dealerilor, cei care își casează mașina primind la cumpărarea unui autoturism nou o reducere de 6.500 de lei, informează Mediafax.

Ministrul Mediului, Attila Korodi, anunță că cetățenii se pot duce de marți, de la ora 11.00, să se înscrie la dealerii validați în program, pentru a primi tichetele alocate.

Totodată, și în acest an va fi acordat, pe lângă prima de casare de 6.500 de lei, un eco-bonus în valoare de 500 de lei pentru: achiziționarea unui autovehicul nou, încadrat în norma de poluare Euro 6, achiziționarea unui autovehicul nou al cărui motor generează o cantitate de emisii ce dioxid de carbon mai mică de 100g/km și achiziționarea unui atuovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid, fără a putea fi însă cumulate mai mult de două eco-bonusuri.

Cei care doresc să se înscrie anul acesta în programul Rabla o vor putea face la orice dealer dintre cei validați. Distribuția tichetelor Rabla nu a mai fost făcută, ca în anii trecuți, pe județe, în funcție de vechimea parcului auto din fiecare unitate teritorială, ci în funcție de cerere, tichetele electronice fiind extrase dintr-o bază de date națională de dealerii auto validați.

Totodată, tichetele nu mai sunt distribuite în etape, ci vor fi toate disponibile odată cu lansarea programului.

Dealerii autorizați au la dispoziție 17.000 de tichete, câte au fost alocat anul acesta persoanelor fizice în cadrul programului Rabla. Tichetele au fost alocate electronic, în sistemul informatic gestionat de AFM.

În programul “Rabla 2014”, pentru persoane juridice vor fi disponibile alte 3.000 de vouchere, perioada de evaluare și validare a dosarelor ce vor fi depuse de instituții și firme urmând să fie anunțată ulterior.

Anul acesta, cei care vor dori să își caseze mașina mai veche de opt ani pentru a beneficia de o reducere de 6.500 de lei la achiziția unui autoturism nou se vor prezenta direct la dealerul auto validat de la care doresc să cumpere și se vor înscrie, urmând ca apoi să meargă la un colector autorizat în program pentru casare, la Poliție pentru radierea autovehiculului și să revină la dealer pentru a încheia contractul de vânzare-cumpărare.

Cei care vor să își caseze vechea mașină, dar nu și să cumpere o mașină nouă, pot ceda dreptul de folosire a primei de casare altcuiva, cu care trebuie să meargă la dealer. Atunci când va fi eliberat tichetul electronic, acesta va fi pe numele celui care cumpără autoturismul.

Astfel, nemaiexistând fizic tichete, ele nu vor mai putea fi obținute și vândute de cei care au de casat o mașină, dar nu vor să cumpere o mașină nouă. În schimb, cei aflați în această situație trebuie să se înțeleagă din start cu cineva care vrea să cumpere o mașină nouă, căruia să îi cedeze reducerea de 6.500 de lei.

Loading

Comments

comments