EUTANASIA DURERII Încă o palmă pentru Guvern: Hospice a luat două premii la Gala Societății Civile

hospice la gala societatii civile

Angela Galeta, director executiv Fundația Vodafone și Codruța Popa, asistent social Hospice Casa Speranței, autor proiect „Ingrijim Împreună”.
Foto: Facebook

Printre consecințele monstruoase ale corupției generalizate din structurile guvernamentale se numără și ostracizarea unora dintre puținele organizații nonguvernamentale care își îndeplinesc, cu mult succes, menirea, spre folosul întregii societăți. Între aceste ong-uri se numără Hospice Casa Speranței. Acestei fundații îi este refuzat, de ani de zile, statutul de utilitate publică, care i-ar ușura misiunea de ajutorare a suferinzilor de boli incurabile. În schimb, acest statut este acordat unor fundații-fantomă, fără vreo activitate cu impact social, dar patronate de „cine trebuie”.

De la înființarea sa, la Brașov, cu 22 de ani în urmă, Hospice Casa Speranței a ajutat peste 15 mii de persoane suferinde boli incurabile, a creat un centru de referință la nivel global în paliație (îngrijirea suferinzilor de boli incurabile) – centru unde s-au specializat peste 12 mii de cadre medicale din România și alte 16 țări. Cu eforturi extraordinare, în toamna acestui an va fi inaugurat la București un modern centru medical Hospice, unde vor beneficia de îngrijire adecvată sute de pacienți cărora cei apropiați nu le pot oferi confortul necesar trăirii în condiții decente a ultimei perioade a vieții.

Meritele miilor de inimoși, angajați și voluntari, de la Hospice Casa Speranței au fost recompensate și anul acesta, la a douăsprezecea ediție a Galei Societății Civile, desfășurată marți seara, la Ateneul Român.

HOSPICE a obținut Premiul I la categoria „Servicii de Asistență Socială” pentru proiectul „Îngrijim Împreună”, finanțat de Fundația Vodafone România si Premiul II la categoria „Implicare Socială” cu proiectul „Record Guinness pentru cea mai mare echipă de alergători de Maraton”.

Nu sunt primele distincții conferite Hospice Casa Speranței. Hospice a fost laureată și la ediții anterioare ale Galei Societății Civile, dar a primit și recunoașterea altor foruri, inclusiv academice (lista premiilor obținute de Hospice poate fi consultată AICI). Toatea acestea dovedesc faptul că Hospice Casa Speranței este în top 10 al celor mai active (utile) ong-uri din România. Or, pe lista ong-urilor de utilitate publică se află sute de fundații…

Conform portalului România pozitivă, Marele premiu al Galei Societății Civile ediția 2014 a fost câștigat de către proiectul “Bun venit pe lume!”, al celor de la Salvați Copiii România, proiect câștigător și la secțiunea Sănătate, prin care s-a reușit strângerea de fonduri pentru dotarea cu incubatoare și echipamente performante a maternităților din România, pentru salvarea bebelușilor născuți prematur.

Câștigătorii au fost aleși dintr-un total de 147 de proiecte înscrise în competiție, de către un juriu format din specialiști în implementarea și evaluarea proiectelor, cercetători, sociologi, jurnaliști, lideri și formatori de opinie ai societății civile și ai sectorului non-profit și din consultanți în CSR, comunicare sau corporate affairs.

Iată și câștigătorii celorlalte secțiuni:

Educație, Învățământ, Cercetare: Universități de Vară pentru Elevi – Alianța Națională a Organizațiilor Studențești.

Artă și Cultură: Mândrie și Beton – Ioana Călinescu și Petruț Călinescu.

Apărarea drepturilor individuale/ colective: Ziua Națională a Adopției – ADOR COPIII.

Comportament civic și participare publică: Siguranța copiilor în drum spre Școala 279 – Grupul de Inițiativă Civică Callatis-Drumul Taberei.

Sănătate: Bun venit pe lume! – Salvați Copiii România.

Incluziune socială: Speranță într-o viață mai bună – Asociația TOUCHED COLLECTION.

Servicii de asistență socială: Îngrijim Împreună – HOSPICE Casa Speranței.

Protecția mediului: O pădure pentru fiecare școală – Mihai Eminescu Trust.

Dezvoltare economică și socială: Lumină pentru Ursici – Asociația Free Miorița.

Proiecte și campanii de VOLUNTARIAT: Locuitorii cartierului Lacul Tei luptă pentru Parcul Circului – Grupul de Inițiativă Civică Lacul Tei.

Proiecte pentru TINERET: The Duke of Edinburgh’s International Award Romania – The Duke of Edinburgh’s International Award Romania.

La secțiunea Buget – / Eficienta +, premiul a fost revendicat de către proiectul “Îmbunătățirea cadrului legislativ privind drepturile copilului prin modificarea și completarea Legii 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului”, al organizației Salvați Copiii România.

Proiectul “O pădure pentru fiecare școală” a celor de la Mihai Eminescu Trust a câștigat premiul pentru Impact, iar la secțiunea Durabilitate, premiul a fost acordat pentru proiectul “Șansă pentru Copil”, al Asociației Hrăniți Copiii.

La secțiunea Originalitate, premiul a fost câștigat de proiectul “Controlin”, al asociației REACT, iar la secțiunea Proiecte și campanii de Responsabilitate Socială, premiul I a fost oferit Asociației OvidiuRo, pentru “10 ani, un milion de kilometri, 15 mii de copii”.

La categoria Programe a fost desemnat câștigător proiectul “Creșterea Nivelului de Control al Tuberculozei în România, prin intervenții orientate către Grupurile Sărace și Vulnerabile”, al asociației Fundația Romanian Angel Appeal.

Premii speciale: Dr. Cătălin-Gabriel Cîrstoveanu, Șeful Secției Terapie Intensivă Neonatală la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Maria Sklodowska Curie”, Alexandru Popa, Președinte – Asociația Inima Copiilor. Universitatea București, Universitatea Națională de Muzică și Universitatea Națională de Arte București au fost premiate la aniversarea celor 150 de ani de existență și activitate.  Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale” a fost și ea laureată a Galei pentru aniversarea celor 60 de ani de activitate în formula actuală.

Premiul special Dan Manoleli pentru Dezvoltarea Societății Civile a fost oferit Fundației Alături de Voi.

Gala Societății Civile este un proiect al Fundației „Gala Societății Civile” (Millenium People), având ca sponsor fondator Fundația Vodafone România. Partenerul principal al Galei Societății Civile 2014 a fost Rompetrol Well Services – parte a KMG International.

Au mai susținut financiar evenimentul BCR (prin proiectul Bursa Binelui), Carpatcement Holding, Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (A.N.P.C.D.E.F.P.), Aqua Carpatica, Reprezentanța Comisiei Europene în România, SIVECO România, AVON România, GSK România (GlaxoSmithKline), Patru Mâini, WellBorn.

Reprezentanța Comisiei Europene acordă patronajul său Galei Societății Civile ca o recunoaștere a încrederii Comisiei Europene în capacitatea și responsabilitatea societății civile de a genera soluții în toate domeniile de interes public.

 

Citește și:

Eutanasia durerii – editorial.

EUTANASIA DURERII 50.000 de români mor, anual, în chinuri, răpuși de boli incurabile. Ce facem pentru ei?

EUTANASIA DURERII Purgatoriul Stelei – arestarea, cancerul și nesimțirea de a trăi

EUTANASIA DURERII Povestea care merită un film de Oscar. Cristian Bonea – voluntarul bolnav incurabil

EUTANASIA DURERII. Adevăratul IronMan este un performer român cu suflet uriaș

EUTANASIA DURERII. Claudiu Antal, voluntar, 20 de ani: Orice ajutor oferit cuiva este un beneficiu mutual

EUTANASIA DURERII. OMS pregătește o rezoluție despre eutanasia durerii

EUTANASIA DURERII. Un britanic inimos ajută de 22 de ani zeci de mii de români și statul îi pune piedici

EUTANASIA DURERII. Ce face Hospice cu banii donați de companii din impozitul pe profit

EUTANASIA DURERII. Cea mai minunată tabără la mare

EUTANASIA DURERII. Medici din 32 de țări cer Belgiei să nu permită eutanasierea copiilor

EUTANASIA DURERII: Ministerul Sănătății – obligat să limiteze suferința bolnavilor incurabili

Loading

Comments

comments