Ianukovici, președintele Ucrainei, a clacat: e în concediu medical

Viktor Ianukovici, președintele Ucrainei Foto: enational.ro

Viktor Ianukovici, președintele Ucrainei
Foto: enational.ro

Bătălia pentru putere dăunează grav sănătății.

“Președintele se află în concediu medical, din cauza unei boli respiratorii acute, însoțite de o febră puternică”, a anunțat serviciul de presă al administrației prezidențiale a Ucrainei, citat de Interfax.

Contextul acestui repaus forțat (?) este următorul:

 

Marți, primul ministru al Ucrainei a demisionat, urmat de întregul său cabinet. Tot marți, Parlamentul Ucrainei a aprobat anularea unei legi represive (împotriva manifestațiilor). Iar miercuri, majoritatea Parlamentară a votat și o lege de amnistie a manifestanților arestați, amnistie criticată de Opoziție ca fiind o recunoaștere (legiferare) a luării de ostatici.

Ieri, doi deputați ai Partidului Regiunilor (aflat la Putere) au dezvăluit că președintele Ianukovici intenționează să dizolve Parlamentul și să forțeze organizarea de alegeri anticipate, dacă Puterea și Opoziția nu vor ajunge la un compromis politic, în următoarele săptămâni.

Leonid Kravciuk, primul președinte al Ucrainei independente a declarat, tot ieri, că țara se află în pragul unui război civil.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, s-a enervat, tot miercuri, după ce a fost sunat de  cancelarul german Angela Merkel, care l-a îndemnat pe să susțină un “dialog constructiv” între putere și opoziție, la Kiev. Într-un comunicat oficial, Putin a calificat drept inadmisibile “ingerințele” externe în afacerile Ucrainei.

Manifestațiile continuă la Kiev și în alte orașe din Ucraina, cu sedii ale administrației centrale și locale ocupate de protestatari.

Loading

Comments

comments