Hollywood, notorietate, droguri, alcool și moarte

Marilyn MonroeDe la Marilyn Monroe la Philip Seymour Hoffman, mulți actori au murit în floarea vârstei, victime ale consumului exagerat de alcool sau droguri, comentează AFP luni, trecând în revistă câteva cazuri.

Philip Seymour Hoffman, 46 de ani, câștigător în 2006 al unui premiu Oscar pentru rolul din ‘Truman Capote’, a fost găsit mort duminică, 2 februarie 2014, în baia din apartamentul său din New York, se pare că din cauza unei supradoze de stupefiante. Avea o seringă în braț. Nominalizat de-a lungul anilor la categoria cel mai bun actor în rol secundar în ‘Charlie Wilson’s War’, ‘Doubt’ și ‘The Master’, actorul-regizor s-a remarcat și în ‘Good Morning England’ și ‘Hunger Games’.

Cory Monteith a murit în 2013, la 31 de ani. Actorul canadian juca în serialul american ‘Glee’ și a fost găsit mort, pe 14 iulie, la Vancouver, din cauza unei supradoze de heroină și alcool, la câteva săptămâni după ce încheiase o cură de dezintoxicare. În rolul lui Finn Hudson, era idolul tinerilor fani ai serialului lansat în 2009.

Heath Ledger a murit la 28 de ani, în 2008. Actorul australian a fost găsit mort în apartamentul său din New York, pe 22 ianuarie, în urma unei ‘intoxicații medicamentoase acute produce se efectele combinate’ a șase medicamente, printre care antidepresive, analgezice și anxiolitice. Se remarcase în rolul unui cowboy homosexual în ‘Brokeback Mountain’.

River Phoenix, fratele actorului Joachim Phoenix, a murit în 1993, la 23 de ani. O supradoză de droguri i-a provocat un stop cardiac actorului american pe 31 octombrie, la Hollywood. Pe numele său real River Jude Bottom, era și muzician. A fost nominalizat la Oscar în 1988, la categoria cel mai bun actor pentru rolul din ‘Running on Empty’.

Romy Schneider a murit în 1982, la 44 de ani. Actrița franceză de origine germană a încetat din viață în apartamentul ei din Paris din cauza abuzului de somnifere și alcool, în noaptea de 29 mai, la zece luni după moartea accidentală a fiului său, David, în vârstă de 14 ani. Celebră încă de la 15 ani, când a interpretat pe ecran rolul prințesei Elisabeth de Austria în trilogia ‘Sissi’, Rosemarie Magdalena Albach a fost de două ori laureată a premiului Cesar pentru cea mai bună actriță.

Jean Seberg a murit în 1979, la 41 de ani. Actrița americană a fost dată dispărută la sfârșitul lunii august, iar corpul ei a fost găsit pe 8 septembrie în propria mașină, în apropierea casei sale din Paris. Ancheta a ajuns la concluzia că a fost sinucidere, decesul fiind produs de consumul exagerat de barbiturice și alcool. Alte versiuni contrazic teza oficială, una dintre ele fiind cea a gărzii ei de corp, potrivit căreia actrița ar fi fost asasinată. Figura frumoasei actrițe blonde se asociază cu filme din Noul Val, ca ‘Bonjour tristesse’ și ‘Breatheles’.

Judy Garland a murit la 47 de ani, în 1969. Actrița și cântăreața americană născută Frances Ethel Gumm a murit la Londra, pe 22 iunie, din cauza unei supradoze de barbiturice. Printre filmele în care a jucat se numără ‘Vrăjitorul din Oz’ și ‘S-a născut o stea’.

Marilyn Monroe a murit la 36 de ani, în 1962. Actrița americană, pe numele ei real Norma Jeana Mortenson, a murit în noaptea de 5 august, în vila sa din Brentwood (aproape de Los Angeles). Moartea sa nu a fost niciodată pe deplin elucidată, versiunile fiind sinucidere, supradoză de medicamente sau asasinat politic. Printre cele mai cunoscute filme ale sale figurează ‘Unora le place jazzul’, ‘Șapte ani de căsnicie’ și ‘Bărbații preferă blondele’.

Loading

Comments

comments