Hackerii au accesat mii de conturi de email Yahoo din România

Un atac de tip malware a infectat serverul Yahoo! pentru publicitate. Rezultatul a fost accesul neautorizat la zeci de mii de adrese de email din România, Marea Britanie și Franța, potrivit unei firme olandeze în domeniul securității pe Internet, relatează CNN.

Conform Fox-IT cei care vizitează yahoo.com au primit publicitate din partea ads.yahoo.com, unele dintre reclame fiind fișiere de tip malware.

Primele semne de infectare au apărut pe 30 decembrie, iar de atunci zeci de mii de utilizatori au fost infectați pe oră, potrivit aceleiași surse. “Având în vedere rata de infectare de 9%, ar putea avea loc 27.000 de infecții pe oră”, potrivit companiei.

În cazul în care un computer infectat este conectat la o rețea, atacatorii pot accesa, de cele mai multe ori, alte sisteme și servere conectate, potrivit aceleiași surse.

Yahoo! a anunțat că este la curent cu aceste probleme de securitate, pretinzând că a îndepărtat anunțul publicitar, dar le recomandă tuturor utilizatorilor Yahoo! mail să își schimbe parolele de acces.

 

Loading

Comments

comments