Grădina zoologică din Copenhaga s-a transformat în abator

Foto: euronews.com

Foto: euronews.com

Gradina zoologică din Copenhaga a eutanasiat, luni, patru lei sănătoși, la doar câteva săptămâni după ce a ucis și disecat în public o girafă tânără, provocând indignare în rândul iubitorilor de animale din întreaga lume, relatează Reuters, citată de Agerpres.

A fost ucis un leu mascul de 16 ani, o leoaică de aproximativ aceeași vârstă și două femele tinere după ce un nou leu mascul a sosit duminică, ca parte a unui program de reînnoire a stocului de reproducere al grădinii zoologice.

„Acum două femele tinere născute în 2012 au devenit mature și sunt sănătoase, ele pot lua locul femelei bătrâne și formează un triunghi puternic cu noul mascul”, se precizează în comunicatul instituției.

Explicația eutanasierii celor doi lei tineri este că ar fi fost uciși de noul mascul imediat ce acesta ar fi avut ocazia.

Gradina zoologică din Copenhaga a fost subiectul unor critici pe scară largă în februarie, când un „îngrijitor” l-a împușcat în cap pe Marius, o girafă de 18 luni, tranșându-l apoi în fața a zeci de copii mici. Motivul invocat a fost „evitarea încrucișării înrudite”.

Personalul a primit amenințări cu moartea după ce a fost ucisă girafa sănătoasă. Șeful grădinii zoologice, Steffen Straede, a declarat că nu se așteaptă la aceeași reacție de data aceasta. „Cred că oamenii sunt mai lămuriți după Marius”, a afirmat el citat de agenția de presă Ritzau. Părți din corpul leilor vor fi utilizate pentru cercetare.

 

Citește și: Act uluitor de cruzime la o grădină zoologică din Danemarca (VIDEO)

Loading

Comments

comments