Google și-a plătit președintele cu 19,3 milioane de dolari în 2013

Pachetul salarial al președintelui Google, Eric Schmidt, a crescut de peste două ori anul trecut, la 19,3 milioane de dolari, în condițiile în care sumele alocate altor trei lideri ai companiei au fost reduse semnificativ.

Câștigul lui Schmidt a inclus acțiuni în valoare de 11,4 milioane de dolari, pentru a corecta o eroare administrativă în calcularea beneficiilor din 2011, potrivit documentelor depuse de Google la Comisia americană pentru bursă și valori mobiliare (SEC), relatează Bloomberg, citat de Mediafax.

Schmidt a mai încasat un salariu de 1,25 de milioane de dolari și un bonus de 6 milioane de dolari, la fel ca în 2012.

Luna trecută, Schmidt a primit o primă în acțiuni în valoare de 100 de milioane de dolari, pe care o va încasa pe parcursul a patru ani.

Google, operatorul celui mai utilizat motor de căutare pe Internet la nivel mondial, este cunoscută ca una dintre cele mai generoase companii de tehnologie din Silicon Valley, în privința remunerațiilor, creând numeroși milionari și mai mulți miliardari.

Co-fondatorii Larry Page și Serghei Brin primesc salariu simbolic de 1 dolar pe an, dar participațiile deținute la Google le-au mărit averile la 31,1 miliarde de dolari, respectiv 30,9 miliarde de dolari, potrivit indicelui miliardarilor realizat de Bloomberg.

Loading

Comments

comments