Google sărbărorește 15 ani prin îmbunătățirea performanțelor motorului său de căutare

googleGoogle a celebrat, joi, 15 ani de existență anunțând îmbunătățiri ale motorului de căutare la originea succesului său, pentru rezultate mai bune căutorilor complexe ale navigatorilor web, relatează agențiile de știri.

Amit Singhal, un responsabil de la Google Search, a anunțat noi funcționalități într-un mesaj postat pe blogul grupului, dintre care capacitatea de a răspunde la întrebări mai complexe și un instrument de comparație.

“Cât de mulți s-au săturat să compare untul cu uleiul de măsline? Acum putem spune pur și simplu Google: +compară untul cu uleiul de măsline+”, a afirmat el ca exemplu, și “se poate încerca aceasta și pentru alte întrebări care se pun”.

El promite de asemenea o “discuție” mai naturală cu diverse aplicații ale grupului și un nou “look”, “mai propriu și mai simplu, optimizat pentru ecranul tactil”, pentru motorul său de căutare și reclamele pe smartphone-uri și tablete.

Potrivit lui Danny Sullivan, de la blogul tehnologic Search Engine Land, aceste actualizări se bazează pe o nouă versiune a algoritmului la baza motorului de căutare, protejat cu gelozie de Google. Răspunzând la numele de cod “Hummingbird”, el este “special conceput pentru a gestiona cererile complexe”.

Google a derulat modificările din actualizarea “Hummingbird” fără a o dezvălui înainte. Aceasta este o schimbare ce ar putea avea un impact major asupra traficului la alte site-uri.

Google descrie Hummingbird ca modificarea cea mai dramatică a motorului de căutare după ce a revizuit modul în care indexează site-urile web acum trei ani, ca parte a unui redesign denumit “Caffeine”.

Loading

Comments

comments