GlaxoSmithKline oprește livrările internaționale de vaccinuri împotriva varicelei

Foto: tiverylucky / FreeDigitalPhotos.net

Foto: tiverylucky / FreeDigitalPhotos.net

Producătorul britanic de medicamente GlaxoSmithKline (GSK) a oprit livrările internaționale de vaccinuri împotriva varicelei destinate copiilor dupa ce, conform Reuters, s-a descoperit că unele loturi produse la fabrica din Wavre, Belgia, nu corespund standardelor în domeniu. Doua tipuri de vaccin au fost rertrase, unul simplu (Varilrix) si unul combinat (Priorix-Tetra).

Reprezentanții companiei au anunțat marți la Londra că se așteaptă să poată relua livrările de vaccinuri spre sfârșitul lunii martie si că fac tot posibilul pentru a menține atât autoritățile, cât și publicul la curent cu evoluția problemei. Cel mai probabil că stocurile pe 2014 vor fi realocate, iar companiile care produc vaccinuri similare vor intervene unde va fi necesar pentru asigurarea onorării la timp a necesităților.

Pana acum doar in Germania s-a dispus rationalizarea stocurilor de vaccin. Nu au fost facute publice informatii cu referire la impactul pe care îl va avea această acțiune a GSK în România.

Această situație este una destul de problematică pentru gigantul farmaceutic, având in vedere pierderile financiare pe care le va genera, deși este posibil ca vânzările din cel de-al doilea trimestru să compenseze încasările reduse din primele trei luni ale anului.

Autor: Elena Mădălina Mihai 

Loading

Comments

comments