Giganții IT americani cer mai mult control asupra supravegherii comunicațiilor de către NSA

Imagine: aiesec.org.rs

Imagine: aiesec.org.rs

Opt mari companii de internet americane, inclusiv Apple, Google și Facebook, au făcut luni un apel comun pentru controale întărite asupra modului în care guvernul colectează date personale, intensificând dezbaterile asupra supravegherii comunicațiilor mobile și a internetului, potrivit Reuters.

Într-o scrisoare deschisă către președintele american Barack Obama și către Congresul american companiile au precizat că recentele dezvăluiri arată că balanța s-a înclinat în favoarea statului în mai multe țări și în detrimentul individului.

După dezvăluirile lui Snowden din iunie 2013, marile companii de IT au avertizat că afacerile americane ar putea înregistra pierderi în respectivele țări, clienții optând pentru alternativele locale.

Companiile cer guvernului american să limiteze cantitatea de informații colectată în cazul unui utilizator și să limiteze supravegherea la un anumit specific, evitându-se colectarea de date „în vrac”. De asemenea, se solicită dreptul de a publica numărul și natura informațiilor pe care le cere guvernul.

Britanicii de la Big Brother Watch au salutat inițiativa companiilor din IT, spunând că legile supravegherii din Marea Britanie, SUA și alte țări nu se mai potrivesc erei internetului.

 

Autor: George SPIRIDON 

Loading

Comments

comments