Germania respinge orice intervenție militară în Siria

Guido Westerwelle

Guido Westerwelle

Ministrul german al afacerilor externe, Guido Westerwelle, a exclus o participare germană la o intervenție militară în Siria, într-un interviu pentru presă din care au fost difuzate câteva extrase vineri, potrivit AFP.

‘Nu ni s-a cerut’ o astfel de participare și ‘nu o luăm în considerare’, a declarat Westerwelle pentru cotidianul regional german ‘Neue Osnabrücker Zeitung’, într-un interviu care urmează să apară sâmbătă.

Guvernul de la Berlin a semnalat încă de luni că va aproba o reacție internațională împotriva regimului președintelui sirian Bashar al-Assad, fapt ce a fost confirmat săptămâna aceasta de cancelarul german, Angela Merkel. Totuși, plana îndoiala cu privire la o eventuală participare germană.

Germania insistă să se ajungă la o ‘poziție comună’ în cadrul Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite iar inspectorii ONU să-și încheie misiunea ‘cât mai repede cu putință’, a spus ministrul, potrivit unui comunicat al cotidianului.

Joi, cancelarul german a insistat ca membrii Consiliului de Securitate al ONU să studieze raportul inspectorilor privind presupusa utilizare a armelor chimice în apropiere de Damasc, după ce a avut convorbiri telefonice cu președintele american, Barack Obama, și cu președintele rus, Vladimir Putin, adaugă sursa citată.

Loading

Comments

comments