Frații Musulmani spun că au fost uciși peste 200 de susținători ai lui Morsi

cairo

Cel puțin 200 de susținători ai președintelui demis Mohamed Morsi au fost uciși și câteva mii au fost răniți miercuri în asaltul forțelor de ordine împotriva a două piețe pe care aceștia le ocupau la Cairo, relatează EFE, care citează declarații ale Fraților Musulmani.

Pe pagina de internet a Fraților Musulmani (islamiști), aceștia au mai scris că autoritățile egiptene au arestat mai mulți manifestanți în timpul operațiunilor. Islamiștii au precizat că, printre răniți, există și minori. Totodată, Frații Musulmani au denunțat faptul că forțele de poliție au deschis focul împotriva unor manifestanți care se strânseseră în moscheea Al Istiqama, situată în apropierea pieței Nahda.

Televiziunea de stat a transmis că cel puțin 200 de simpatizanți ai Fraților Musulmani au fost reținuți în timpul operațiunilor și că poliția a reușit deja să evacueze piața Nahda. Potrivit Xinhua, televiziunea de stat a transmis imagini de la fața locului în care se vedea cum poliția demonta corturile protestatarilor.

Nu a fost posibil să se confirme bilanțul cu privire la numărul de morți și răniți din surse independente. Un ziarist AFP a numărat cadavrele a 17 manifestanți, dintre care unii au fost uciși de gloanțe.

Piața Nahda, cea mai mică din cele două ocupate la Cairo de partizanii președintelui islamist demis, se află ‘sub control’, a anunțat miercuri Ministerul de Interne, la două ore de la intervenția poliției. Cel puțin 17 manifestanți, potrivit AFP, care se aflau în piața Rabaa al-Adawiya, și doi membri ai forțelor de securitate, potrivit ministerului, au fost uciși în cel de-al doilea asalt.

Totodată, guvernul a anunțat blocarea circulației feroviare pentru a împiedica organizarea de manifestații în afara capitalei Cairo.

Susținătorii lui Morsi ocupau cele două piețe din 28 iunie, la o zi după destituirea lui Morsi, și cereau revenirea la putere a acestuia

Loading

Comments

comments