Franța demarează procedura de sancționare a Google

bastille_day_google_doodle_616Franța va lansa o procedură de sancționare a gigantului informatic american Google, care nu s-a conformat legii franceze privind confidențialitatea datelor, relatează AFP.

Comisia națională pentru informatică și libertăți (Cnil) din Franța a cerut Google, în urmă cu trei luni, să precizeze mai ales ‘finalitatea’ datelor personale pe care le colectează, atunci când un internaut folosește serviciile gigantului informatic sau când navighează cu motorul de căutare și, totodată, să definească ‘o durată de conservare’ a acestor date. Organismul a cerut, de asemenea, ca grupul să ‘informeze’ și să ceară acordul prealabil al utilizatorilor înainte de instalarea în calculatoarele acestora a modulelor cookie, care permit urmărirea utilizatorului de internet și direcționarea anunțurilor publicitare.

În Franța, Google a anunțat în urmă cu o săptămână lansarea unui fond pentru ‘inovare digitală a presei’, creat pe o durată de trei ani și dotat cu un capital 60 de milioane de euro. Unic în lume, acest fond finanțat de Google este rezultatul unui acord între gigantul american și autoritățile franceze, pentru decretarea unui armistițiu în războiul dintre motorul de căutare și editorii de presă francezi.

Suma maximă cu care Cnli poate sancționa Google este de 150.000 euro, am putea spune un grăunte dintr-o dună de nisip.

Loading

Comments

comments