Fost procuror general adjunct al României, condamnat definitiv la închisoare cu executare

Gabriela Ghiță, în vremea când era frecventată de primii oameni în stat

Gabriela Ghiță, în vremea când era frecventată de primii oameni în stat

Gabriela Ghiță, fost procuror general adjunct al României, a fost condamnată definitiv la doi ani de închisoare cu executare, în dosarul privind fraudarea concursului din 2007 pentru funcții de procurori șefi, alături de ceilalți cinci foști magistrați, care au primit pedepse între doi și trei ani, informează Mediafax.

Verdictul a fost pronunțat, luni, de completul de cinci judecători al instanței supreme.

În noiembrie 2007, Sterian Guli, candidat pentru promovarea în funcția de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul București, prin intermediul lui Eugen Cojocaru, a obținut de la Gabriela Ghiță o parte din subiectele concepute pentru examenul scris al candidaților ce urma să se desfășoare în 25 noiembrie 2007.

Potrivit DNA, Gabriela Ghiță ar fi pus la dispoziția lui Eugen Cojocaru informații strict confidențiale, conținând o parte din subiectele pentru examenul în cauză, pentru ca acesta să le furnizeze lui Sterian Guli. În această modalitate a fost dezavantajat celălalt candidat pentru funcția respectivă, care nu a avut “șansa” să beneficieze de un astfel de ajutor, potrivit procurorilor.

La finalizarea concursului, Sterian Guli s-a plasat pe prima poziție la examenul pentru promovarea în postul de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

La scurt timp după anunțarea rezultatului concursului, informații despre fraudarea acestuia au ieșit la iveală.

 

Loading

Comments

comments