Firma lui Mircea Băsescu e în insolvență, cu mari datorii la stat

Mircea Băsescu în prezența fratelui său, președintele Traian Băsescu Foto: revistaflacara.ro

Mircea Băsescu în prezența fratelui său, președintele Traian Băsescu
Foto: revistaflacara.ro

FATTORIA TERRANTICA SRL (fostă Plusfood Constanța), societate patronată și administrată de Mircea Băsescu, fratele președintelui României, și-a cerut insolvența, informează ANTIȚEPARI.ro. Firma figurează cu datorii la stat de peste 5 miliarde de lei vechi, inclusiv o componentă de stopaj la sursă.

După venirea USL la putere, societatea lui Mircea Băsescu nu și-a mai putut onora obligațiile de plată; FATTORIA TERRANTICA SRL figurează în evidențele CIP cu bilete la ordin refuzate la plată în valoare de peste 4 miliarde lei vechi.

Cererea de insolvență a societății Fattoria Terrantica a fost admisă de Tribunalul București în data de 8 ianuarie 2014. Mircea Băsescu și-a manifestat intenția de reorganizare a activității acestei societăți.

Instanța a stabilit data de 24 februarie 2014 drept termen limită de depunere a cererilor de înscriere la masa credală, tabelul preliminar al creanțelor urmând a fi comunicat la 17 martie 2014.

După soluționarea eventualelor contestații, tabelul definitiv al creanțelor va fi comunicat la 1 aprilie 2014. Prima Adunare a creditorilor este convocată pentru data de 21 martie 2014.

Loading

Comments

comments