Facebook i-a dublat averea lui Zuckerberg într-un an, la aproape 30 de miliarde de dolari

Mark Zuckerberg Foto: wearelibertarians.com

Mark Zuckerberg
Foto: wearelibertarians.com

Venitul mediu pe cap de locuitor al planetei continuă să scadă, în timp ce averea celor mai bogați oameni continuă să crească, într-un ritm amețitor. Astfel, conform Forbes, într-un singur an (2013), numărul miliardarilor în dolari a crescut cu 268, ajungând la 1.645, iar averea totală a acestora este de 6,4 trilioane, față de 5,4 trilioane – averea miliardarilor de la începutul anului trecut.

Bill Gates, fondatorul Microsoft, și-a sporit averea cu 9 miliarde de dolari și a revenit, după o pauză de patru ani, în vârful topului miliardarilor, cu o avere de 76 de miliarde de dolari. Mexicanul Carlos Slim are 72 de miliarde, iar spaniolul Amancio Ortega (patronul Zara) 64 de miliarde.

Dar cel care și-s sporit averea cel mai mult în 2013 este fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, care are acum 28,5 miliarde de dolari, cu 15,2 miliarde peste suma din 2012. Facebook a adus-o între miliardarii planetei și pe directorul de operațiuni al companiei, Sheryl Sandberg. Iar fondatorii WhatsApp, Jan Koum și Brian Acton au devenit miliardari în urma tranzacției cu Facebook, care i-a îmbogățit cu 19 miliarde de dolari.

492 dintre miliardari (mai mult de o pătrime) sunt americani, 152 chinezi și 111 ruși.

Loading

Comments

comments