„Eveniment istoric”: Moldova are birou tovărășesc în sediul lui Oprișan de la Bruxelles

Știați că Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România (UNCJR), condusă de baronul de Vrancea, Marian Oprișan, are un sediu la Bruxelles? Îl are din 2007, anul aderării României la Uniunea Europeană.

Cam o dată pe an, UNCJR transmite un comunicat legat de chestiuni europene, ca să justifice existența sediului din Bruxelles.

La Bruxelles este sediul Comisiei Europene, adică locul în care își petrece mare parte a timpului președintele Comisiei, Jose Manuel Barroso.

Jose Manuel Barroso și Marian Oprisan la Udine, Italia, în noiembrie 2007 Foto: cjvrancea.ro

Jose Manuel Barroso și Marian Oprisan la Udine, Italia, în noiembrie 2007
Foto: cjvrancea.ro

Două fotografii ale lui Marian Oprișan pe prima pagină a site-ului Consiliului Judeșean Vrancea

Două fotografii ale lui Marian Oprișan pe prima pagină a site-ului Consiliului Judeșean Vrancea

Marian Oprișan și Barroso s-au văzut față în față în noiembrie 2007, la Udine (Italia), eveniment imortalizat și regăsit pe pagina de internet a Consiliului Județean Vrancea. Pe această pagină, cultul personalității este la loc de cinste. Dacă pe alte pagini de consilii județene trebuie să cauți prin site ca să afli conducătorul instituției, la Vrancea nu e niciun dubiu: două fotografii ale lui Oprișan tronează pe prima pagină.

Acum, UNCJR ne informează că începând cu 13 noiembrie, în sediul său din Bruxelles „funcționează un birou al Uniunii Consiliilor Raionale din Republica Moldova (UCRM)”. „Este un eveniment istoric”, clamează Oprișan.

Reuniunea de la Bruxelles cu ocazia inaugurării biroului UCRM

Reuniunea de la Bruxelles cu ocazia inaugurării biroului UCRM

La inaugurarea biroului UCRM au participat președintele organizației, Ghenadie Cazacu, reprezentanți din șase consilii raionale, ambasadorul Republicii Moldova în Belgia, Mihai Gribincea, ambasadorul României în Belgia, Ștefan Tinca, alți oficiali ai celor două state, oameni de afaceri din domeniile viticol, patiserie, silvicultură, apicultură etc.

Președintele UCRM spune că, având acest birou, funcționari ai consiliilor raionale vor putea merge la Bruxelles pentru a se forma în domeniul afacerilor europene.

Loading

Comments

comments