EUTANASIA DURERII. Cea mai minunată tabără la mare

tabara 1 tabara_copii pe dig 2013 tabara_cu trenuletul in valurile marii 2013 tabara_grup mic la mare 1 2013 tabara_grup mic la mare 2 2013 tabara_multumiri la mare 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13Cum faci să transformi în realitate visul unui copil de a vedea marea, de a pluti pe valurile ei, când grija ta zilnică este ce / de unde îi vei pune mâine (ceva) pe masă? Cum faci să transformi visul în realitate când copilul este grav bolnav și nu se poate măcar deplasa pe picioarele lui, iar tu nu mai prididești să-i faci rost de medicamente?

Evident, în această situație, ai nevoie de ajutor. Dar unde îl găsești?

Pentru câteva zeci de copii suferinzi din Brașov, răspunsul este Hospice Casa Speranței.

Cei mai mulți oameni se iubesc pe ei înșiși, chiar și atunci când fac jurăminte de iubire unei alte persoane. Confruntați ei și iubirea lor cu situații dificile, de pildă cu un accident sau o boală care îl lasă pe partener invalid, dependent de îngrijire permanentă, reacția acestor oameni este „Sunt distrus!”. Unii își abandonează „iubita/iubitul”, chiar și când e vorba de propriul copil; alții îl ajută din datorie morală, dar resimțind din plin sacrificiul de sine.

Sunt în minoritate cei care, odată atașați de o persoană, o iubesc necondiționat, până la capăt.

Dar mai există o minoritate, o fracțiune aproape imperceptibilă statistic în masa populației, a celor atât de altruiști, încât devin dedicați, trup și suflet, semenilor, capabili să facă orice depinde de ei pentru a-i ajuta pe alții, chiar și când acest ajutor nu este răsplătit altfel decât prin mulțumirea de sine pe care ți-o dă fapta bună.

Un nucleu al acestei minorități este Hospice Casa Speranței. De cinci ani încoace, acest nucleu de uimitoare omenie transformă în realitate visul copiilor de care se îngrijește – copii cu maladii incurabile. De cinci ani încoace, în fiecare vară, un tren cu vagoane speciale trage la prima linie a gării din Brașov; pleacă spre mare încărcat cu vise și se întoarce după o săptămână, încărcat cu vise împlinite.

Pentru unii dintre acești copii, experiența este repetabilă. Pentru alții, este ultimul tren, spre ultima (uneori singura) tabără la mare. Cea mai minunată tabără la mare.

Atașat, vă prezentăm câteva imagini (fotografii, impresii de călătorie) din timpul taberei din anul 2013 (1-6 iulie), la care au participat 93 de persoane – copiii, rude ai acestora, însoțitorii Hospice. Spre lauda celor de la CFR Călători, transportul cu trenul a fost gratuit. Cazarea și masa au fost achitate (pentru copii și părinții însoțitori) de Hospice, din donații (sponsorul evenimentului a fost Fundația Vodafone România).

„Eutanasia Durerii” este o campanie media voluntară Select News.

Donează 2% din impozitul pe venit organizației Hospice Casa Speranței!

Citește și:

Eutanasia durerii – editorial.

EUTANASIA DURERII 50.000 de români mor, anual, în chinuri, răpuși de boli incurabile. Ce facem pentru ei?

EUTANASIA DURERII Purgatoriul Stelei – arestarea, cancerul și nesimțirea de a trăi

EUTANASIA DURERII Povestea care merită un film de Oscar. Cristian Bonea – voluntarul bolnav incurabil

EUTANASIA DURERII. Adevăratul IronMan este un performer român cu suflet uriaș

EUTANASIA DURERII. Claudiu Antal, voluntar, 20 de ani: Orice ajutor oferit cuiva este un beneficiu mutual

EUTANASIA DURERII. OMS pregătește o rezoluție despre eutanasia durerii

EUTANASIA DURERII. Un britanic inimos ajută de 22 de ani zeci de mii de români și statul îi pune piedici

EUTANASIA DURERII. Ce face Hospice cu banii donați de companii din impozitul pe profit

Loading

Comments

comments