Elevii care au întârziat la Bacalaureat din cauza problemelor de la Metrou pot da examen cu subiecte de rezervă

Foto: Gabriel Petrescu

Foto: Gabriel Petrescu

Elevii care au întârziat la Bacalaureat din cauza problemelor de la Metrou pot da examen cu subiecte de rezervă, a declarat Marian Banu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, pentru Hotnews.

„Este o situatie obiectiva si acesti copii vor intra in Bacalaureat, cu subiectele de rezerva. Pentru a nu perturba actuala desfasurare a bacalaureatului si dupa ce se termina timpul regulamentar rezervat examenului care a inceput deja (examenul dureaza 3 ore si a inceput la ora 9:00 – n.r.), elevii care au intarziat din motive obiective vor intra sa sustina probele dupa ce sunt evaluate toate salile de examen si vor avea de rezolvat subiectele de rezerva. Nu putem amesteca copiii si subiectele”, spune Banu.

Acesta a explicat ca metodologia de organizare si desfasurare a Bacalaureatului contine prevederi pentru astfel de situatii exceptionale, neprevazute si care nu permit prezentarea la timp a candidatului in examen. „Fiecare copil are un abonament sau o cartela de metrou, dar lucrurile sunt evidente in aceste cazuri. Sfatul nostru, conform metodologiei, este sa dovedeasca faptul ca este un caz de natura exceptionala”.

Loading

Comments

comments