A doua zi de proteste anti-minerit la Roșia Montană. Participanții au blocat Bd. Elisabeta. Ce au transmis televiziunile de știri

București, 2 septembrie 2013. Protest împotriva mineritului la Roșia Montană. Foto: Iuluts/Instagram

București, 2 septembrie 2013. Protest împotriva mineritului la Roșia Montană.
Foto: Iuluts/Instagram

Circa 1.000 de persoane (chiar mai multe, după unii) au participat, azi, la a doua seară/noapte de proteste împotriva mineritului cu cianuri la Roșia Montană. Autoarea fotografiei alăturate (Iuluts / Instagram) susține că actualmente se află în centrul Capitalei 3.000 de protestatari și rândul acestora continuă să se îngroașe.

Participanții au blocat Bulevardul Elisabeta.

Pe lângă lozincile consacrate (anti-guvernamentale și anti-Roșia Montană Gold Corporation), a mai apărut un inamic public: Presa, care nu mai e presă, e Preș.

Realitatea TV a anunțat că persoane neidentificate au tăiat cablurile ambelor care de transmisie, așa că n-au mai putut da „live” la de la fața locului. Dintre televiziunile de știri comerciale, Realitatea TV și Digi 24 au alocat spații de emisie și pentru transmisii „live” în prima seară de proteste, dar protestatarii (dacă dintre ei au fost vandalii) nu par să facă diferența între jurnaliștii care își fac meseria și cei care pot fi blamați pentru partizanat.

Așadar, azi, Realitatea nu emis în direct fiincă nu a putut, iar Digi fiindcă nu a vrut.

RTV și Antena 3 au ignorat subiectul duminică. RTV a continuat și azi dezbaterile ocazionate de grotescul spectacol oferit de „casele regale” ale etniei rome. În schimb, Antena 3 a oferit, la ora de maximă audiență, adică în timpul emisiunii „Sinteza Zilei”, o dezbatere între susținători și opozanți ai proiectului de minerit.

Unul dintre invitați a fost Sanda Lungu, „femeia cu șosetele”, din reclamele RMGC, care a fost surprinsă, de curând, adresându-se cu un limbaj suburban celor care încercau să o intervieveze. De data aceasta, Sanda Lungu a adoptat fața lacrimogenă și a vorbit despre locurile de muncă pe care le așteaptă de 14 ani.

În pauzele publicitare ale emisiunii, Antena 3 a difuzat spoturi publicitare comandate de RMGC, iar după Sinteza Zilei, Mircea Badea a reluat argumentele folosite de Mugur Ciuvică, în timpul dezbaterii, acesta din urmă exprimându-se foarte clar în favoarea proiectului minier.

 

N.red.: dintr-o eroare regretabilă, inițial, în titlu și în text a apărut greșit artera rutieră blocată de protestatari (Bd. Regina Maria, în loc de -corect- Bd. Elisabeta)

Loading

Comments

comments