DIICOT l-a arestat pe hackerul Micul Fum, „spaima Facebook-ului”, suspectat că ar fi alias Guccifer

Marcel Lazăr Lehel, la arestarea din august 2011 Foto: ziare.cim

Marcel Lazăr Lehel, la arestarea din august 2011
Foto: ziare.cim

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Structura Centrală , împreună cu ofițeri de poliție judiciară de la Direcția de Combatere a Criminalității Organizate (DCCO), au percheziționat, miercuri, locuința lui Marcel Lazăr Lehel, 40 de ani, din județul Arad, reținându-l pe acesta, sub suspiciunea că ar fi celebrul hacker Guccifer. În decursul anilor 2012 – 2013, acesta a accesat conturile de e-mail și de facebook ale mai multor personalități din SUA și România, printre care pe cele ale fostului secretar de stat Colin Powell și europarlamentarului Corina Crețu, care au fost implicați într-o idilă ce a durat ani la rândul, ale unor membri ai familiilor Bush și Rockefeller și oficiali ai administrației Obama. Ultima ispravă, de acum două săptămâni, este accesarea contului de email privat al directorului SRI, George Maior.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în cursul anului 2013, în baza unei rezoluții infracționale unice, învinuitul L.M.L a accesat în mod repetat și fără drept, prin încălcarea măsurilor de securitate, conturile de e-mail aparținând unor persoane publice din România, cu scopul de a intra în posesia datelor confidențiale aflate în poșta electronică, după care a schimbat parolele de autentificare, restricționând astfel accesul utilizatorului de drept la datele informatice aflate în poșta electronică”, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

„Ulterior, învinuitul a divulgat conținutul corespondenței către public, acțiuni frauduloase săvârșite în scopul lezării intimității în mediul on-line și denigrării imaginii publice ale persoanelor în cauză”, precizează DIICOT.

Anchetatorii români au cooperat în această cauză cu autorități din Statele Unite ale Americii, precum și cu Serviciul Român de Informații și Direcția Operațiuni Speciale a Ministerului de Interne.

Reținut prima dată în august 2011, Marcel Lehel alias Micul Fum a fost condamnat, în februarie 2012,  la trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, de către Judecătoria Sectorului 3 București, pentru fapte similare celor de care este suspectat acum. Sentința a răma definitivă, prin urmare Lehel ar fi acum recidivist, situație în care riscă o pedeapsă mult mai mare, cu executare.

Acuzația pentru care Marcel Lehel s-a ales cu acea condamnare a fost accesarea ilegală a conturilor de e-mail și Facebook aparținând unor persoane publice, urmată de publicarea discuțiilor private și fotografiilor acestora. Printre victimele Micului Fum s-au numărat Bianca Drăgușanu, Ada Milea, Corina Caragea, Laura Cosoi, Rona Hartner, Irina Reisler Căpitanu, Cristian Pulhac, Organizația de Tineret  a PDL.

Conform  Thesmokinggun.com, Guccifer a acționat folosindu-se de  adrese IP din Grecia și Rusia.

Citește și:

Europarlamentarul PSD Corina Crețu și fostul număr 2 în SUA Colin Powell au avut o relație amoroasă timp de mai mulți ani

Loading

Comments

comments