Dictatorul nord corean Kim Jong-un si-a executat unchiul

 Jung Song-thaek si Kim Jong-un Foto: freebeacon.com

Jung Song-thaek si Kim Jong-un
Foto: freebeacon.com

Unchiul liderului nord-coreean Kim Jong-un a fost executat joi la scurt timp după ce a fost condamnat la moarte de către un tribunal militar special, a anunțat, azi, agenția oficială de presă KCNA, care îl numește “trădător”.

Coreea de Nord a confirmat oficial luni execuția, pentru comiterea de “acte criminale” și conducerea “unei facțiuni contrarevoluționare”, a lui Jung Song-thaek, influentul unchi al lui Kim Jong-un considerat până de curând numărul doi al regimului.

KCNA, ale cărei transmisiuni sunt primite la Seul, a adăugat că acesta a fost găsit vionvat de o “crimă atât de hidoasă ca cea de a încerca destabilizarea statului prin tot felul de intrigi și metode josnice cu o ambiție frenetică de a profita de puterea supremă a partidului nostru și a statului nostru”.

Îndepărtarea acestui demnitar, precum și executarea a doi dintre consilierii săi apropiați au fost anunțate săptămâna trecută de serviciul de informații sud-coreean.

In varsta de 30 de ani, Kim Jong-un l-a succedat pe tatăl său Kim Jong-il după moartea celui din urmă în decembrie 2011. Kim Jong-il a fost președinte al Coreei comuniste după decesul în 1994 al tatălui său Kim il-Sung, fondatorul Republicii populare democratice Coreea (RPDC) în 1948.

Soțul surorii lui Kim Jong-il, Jang Song-thaek, în vârstă de 67 de ani, era vicepreședintele Comisiei de apărare națională, considerat a fi cel mai puternic organism decizional al țării. (Mediafax)

Loading

Comments

comments