De ce LUMEA este DEFECTĂ. Averea bogaților planetei a crescut cu 10 procente. Săracii sunt mai săraci

Criza e criză, dar numărul milionarilor planetei e în creștere galopantă. Conform unui studiu al RBC Wealth Management & Capgemini Financial Services, citat de Reuters, numărul milionarilor în dolari a crescut, în anul 2012, cu aproape 10 procente, ajungând la 12 milioane! Ca idee, Belgia are 11,15 milioane locuitori, Ungaria 9,9 milioane, Bulgaria 7,28 milioane. Precizare importantă: studiul contabilizează doar plasamentele (în depozite bancare, acțiuni, proprietăți imobiliare), fără să țină seama de alte componente importante ale averii personale, precum mașinile, operele de artă, bijuteriile.

Apasă Like pentru a citi toată știrea

[like-gate]

Averea totală deținută de milioanarii planetei este de 46,2 trilioane de dolari, în creștere cu 10 procente față de anul precedent. Aceasta înseamnă că cei 12 milioane de milionari dețin, în medie, 3,85 milioane de dolari. Evident, unii au miliarde, alții, cei mai mulți, sunt la limita „sărăciei”. Studiul estimează că averea milionarilor va crește la 55,8 trilioane în 2015.

Pe de altă parte, economia globală a crescut mult mai puțin în 2012, cu doar 3%. În schimb, populația lumii a continuat să crească în ritm galopant. Coroborând aceste două cunoscute cu informația de mai sus, rezultă că săracii planetei sunt și mai săraci.

Îmbogățirea… bogaților este urmarea creșterii valorilor acțiunilor și a proprietăților imobiliare.

Milionarii Nord-Americani i-au detronat (numericește) pe cei asiatici, dar se anticipează că nu pentru mult timp.
[/like-gate]

Loading

Comments

comments