Cum funcționează VERITEL, aplicația OFICIALĂ care îți dă cel mai ieftin serviciu de telefonie sau internet

veritelAutoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a investit peste un milion de lei -bani europeni- într-o aplicație online care pretinde să determine cea mai avantajoasă ofertă de telefonie sau/și internet.

Aplicația VERITEL se găsește pe site-ul cu același nume – veritel.ro și a fost realizată de UTI Systems. Accesezi site-ul, bifezi/completezi câteva rubrici, astfel încât sistemul să știe ce cauți și, pe baza acestor informații, ți se dau 25 de oferte, în ordinea crescătoare a valorii lor.

Sistemul caută în toate ofertele disponibile pe piața autohtonă, iar numărul acestora este absolut uimitor – peste 3,5 milioane! Aici sunt incluse toate ofertele, pe toate tipurile de comunicații: telefonie mobilă și fixă, internet pe mobil, pe laptop și pentru desktop (internet fix) și pachete combinate de servicii.

veritel 3Am testat aplicația și putem confirma funcționalitatea ei. Am ales prima rubrică de pe pagina de întâmpinare a siteului, respectiv „Telefonie mobilă și internet pe mobil”. În pagina următoare, la „Tipul de contract”am bifat „Oricare”, apoi la „Cât de des utilizezi serviciile de comunicații” am ales „Mediu”, Apoi am selectat „Servicii naționale” la rubrica „Alege, pe rând, serviciile pentru care doresti estimarea costurilor”. În fine, am editat pachetul „Mediu” de comunicații, în sensul că am suplimentat numărul Mb de date utilizați la 400, am suplimentat numărul de sms-uri în afara rețelei la 30, am scăzut numărul minutelor de convorbiri în rețeaua operatorului la 150, am suplimentat la 10 numărul minutelor de apeluri în rețeua operatorului către fix, tot la 10 numărul minutelor penru apeluri către fix în alte reșele și la 100 numărul minutelor către numerele de mobil din alte rețele. Evident, nu sunteți obligați să faceți toate acestea, puteți lăsa, pur și simplu, pachetul de comunicații sugerat de sistem.

La final, am bifat că am citit „Termenii și condițiile de utilizare” și am apăsat butonul „Caută oferte”.

veritel 2Sistemul m-a anunțat că efectuează căutarea în 3.469.596 de oferte și a afișat cele 25 de rezultate. Primele cinci rezultate sunt pachete PrePay, costul lor variind de la 9,92 euro, inclusiv TVA, la 11,16 euro. Pe locul 6 – un abonament de 12,23 euro, TVA inclus.

 

Loading

Comments

comments