Cultura maghiară sărbătorită la Sibiu

Imagine: oradesibiu.ro

Imagine: oradesibiu.ro

În perioada 13-17 noiembrie, Sibiul va găzdui Festivalul Ars Hungarica dedicat culturii maghiare. Aflat la a VIII-a editie, acesta a devenit o manifestare reprezentativă pentru comunitatea maghiară din zonă și nu numai.

Anul acesta, Orașul de pe Cibin a pus accentul pe specificul său de centru universitar, adoptând tema “Sibiu SMART”. Respectând această directie, media de vârsta a artiștilor participanți va fi mai mică de 30 de ani.

Asociația Maghiarilor din Sibiu, cei aflați in spatele acestei manifestări, au  pregătit pentru această editie peste douăzeci si cinci de evenimente printre care: vernisaje, concerte de muzică clasică, rock, jazz, spectacole de teatru, evenimente dedicate copiilor, întâlniri literare și lansări de carte. Acestea vor avea loc in diverse locații din oraș.

Un bilet pentru cele cinci zile de festival costă 30 de lei. Ele pot fi găsite la Magazinul Suflák din centrul istoric al orasului. Programul și alte informații legate de festival se gasesc accesând www.szeben.ro.

 

Autor: Ardeljan Laza

 

Loading

Comments

comments