Cristian Tudor Popescu și Claudiu Pândaru au mușamalizat tentativa de racolare a unui jurnalist Gândul

cerere infiltrari sri infiltrari sriÎn 6 iunie 2001, Radu Timofte, șeful de atunci al Serviciului Român e de Informații, recunoștea, într-un înscris oficial, ca răspuns la o solicitare a unui parlamentar, că redacțiile din România sunt infiltrate cu ofițeri acoperiți.

La începutul anului 2009, s-a încercat infiltrarea redacției Gândul. Eram jurnalist Gândul atunci și am încercat să-l ajut pe colegul Daniel Befu în tentativa sa de devoalare a operațiunii care l-a avut drept subiect. A fost frustrant să constat, cu acea ocazie, că în redacția ziarului exista un impenetrabil zid de protecție a SRI. Uluitor, conducerea (Cristian Tudor Popescu și Claudiu Pândaru) a decis nepublicarea informațiilor culese în lipsa unei imposibile confirmări oficiale a Serviciului…

În august 2012, Cotidianul.ro a dezvăluit că redacția Jurnalul Național era infiltrată de SRI. Eram în redacția Jurnalului Național (din 2011) și am asistat la ședința de mazilire a redactorului șef Valentin Zaschievici, considerat „cârtița” SRI, de către colegii săi din biroul director, în frunte cu Marius Tucă. Am considerat și mai consider măsura pripită, existau indicii care îl incriminau pe Zas, însă, din punctul meu de vedere, nu indubitabile. Infiltrarea Jurnalului Național rămâne singurul caz recunoscut, ca atare, de SRI. Cu toate că SRI admisese infiltrarea, în luna octombrie 2012, Comisia parlamentară de control a SRI „a pus batista pe țambal”, mușamalizând întreaga situație!

După ce, zilele trecute, Robert Turcescu s-a autodenunțat ca ofițer acoperit în solda Ministerului Apărării, i-am sugerat lui Daniel Befu să publice istoria tentativei de racolare ce l-a vizat în 2009, considerând-o relevantă, mai ales în contextul actual. Am constatat că am avut același gând, simultan.

Vă invit să citiți articolul rezultat pe blogul lui Daniel – http://investigatiicenzurate.wordpress.com/.

 

Loading

Comments

comments