Copacii căzuți au blocat traficul feroviar între Ploiești și Predeal. Zeci de trenuri staționează

Zece trenuri de călători au rămas blocate, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în gările dintre Ploiești și Predeal, după ce mai mulți copaci au căzut pe linia de contact în zona ”Valea Largă”, blocând ambele fire, în prezent un fir fiind redeschis și trenurile trase cu locomotive Diesel, informează Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al CFR, Adrian Vlaicu, circulația feroviară spre și dinspre Valea Prahovei a fost blocată, în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce mai mulți copaci au căzut de pe un versant pe calea ferată în zona ”Valea Largă”.

Inițial, începând cu ora 22.00, a fost închis firul 1 al căii ferate, ulterior copacii căzând pe linia ferată și blocând și al doilea fir.

Potrivit reprezentantului CFR, în total zece trenuri de persoane au rămas blocate în stații între Ploiești și Predeal. Șapte dintre garniturile feroviare, respectiv patru trenuri interregio și trei trenuri regio, au fost oprite în gări pe Valea Prahovei, alte trei garnituri fiind oprite între Ploiești și Comarnic.

”Am încercat să facem în așa fel încât trenurile să fie oprite în stații, să putem lua legătura cu călătorii în caz de urgență. Li s-a explicat pasagerilor despre ce este vorba, dar nu am putut preciza când anume vor fi reparate avariile” a spus Adrian Vlaicu.

Acesta a precizat că echipele de intervenție au lucrat toată noaptea pentru îndepărtarea copacilor căzuți, iar la ora transmiterii acestei știri circulația în zona ”Valea Largă” a fost reluată pe un fir, lucrându-se în continuare pentru deblocarea firului al doilea.

Loading

Comments

comments