Scandal la examenul de Bacalaureat. Conducerea liceului bucureștean Dimitrie Bolintineanu demisă pentru fraudă

elevi

UPDATE 17:10

„Ministerul Educației Naționale precizează că nici una dintre variantele de subiecte, de la proba scrisă la Limba și literatura română – Bacalaureat iunie-iulie 2013, nu a fost publicată înainte de începerea examenului, respectiv ora 09.00. Conform verificărilor realizate de Serviciul de Telecomunicații Speciale, care are în atribuții păstrarea și distribuirea subiectelor pentru examenele naționale, în condiții de maximă siguranță, nu a existat nici o breșă în sistemul de transmitere a datelor”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educației.

Într-un comunicat anterior, s-au precizat măsurile luate la Liceul D. Bolintineanu din Capitală, în urma probelor care au atestat fraudarea examenului de Bacalaureat:

 

„Inspectoratul Școlar al Municipiului București a decis, luni, 1 iulie, ca urmare a percheziției realizate de o echipă a Poliției, la centrul de examen de Bacalaureat, din cadrul Liceului Dimitrie Bolintineanu, din sectorul 5, următoarele:

1. schimbarea întregii comisii de Bacalaureat din centrul de examen, respectiv a tuturor celor 5 persoane, precum și a celor 32 de profesori – supraveghetori

2. eliberarea din funcțiile de conducere a directorului și a directorului adjunct ai Liceului Dimitrie Bolintineanu

3. eliberarea din funcția de director, din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 178, a persoanei care îndeplinea și rolul de vicepreședinte al comisiei din centrul de examen Dimitrie Bolintineanu.

ISMB va numi, în cel mai scurt timp, o nouă comisie la Liceul Dimitrie Bolintineanu, care va asigura toate condițiile pentru ca absolvenții de clasa a XII-a să poată susține toate probele scrise din cadrul Bacalaureatului iunie – iulie 2013”.

Loading

Comments

comments