Concurență acerbă la Medicină – până la 10 candidați pe loc

La cele patru facultăți ale UMF “Carol Davila” s-au înscris 4.541 de candidați, informează Mediafax. Anul acesta, comparativ cu anul trecut, numărul candidaților înscriși a crescut, la Facultatea de Medicină fiind 5,2 candidați pe un loc fără taxă, în timp ce pentru Facultatea de Medicină Dentara sunt 9,7 candidați pe un loc, a anunțat, luni, UMF “Carol Davila”.

La Facultatea de Medicină, unde au fost scoase la concurs 432 de locuri finanțate de la buget, au fost înscriși 2.262 de candidați, dintre care 28 de olimpici(care sunt admiși automat, fără a mai fi necesară susținerea examenului de admitere), iar 53 de candidați au optat pentru locurile cu taxǎ.

La Facultatea de Medicină Dentară, pentru cele 131 de locuri fără taxă s-au înscris 1.280 de candidați, iar 44 au optat pentru locurile cu taxǎ.

 La Facultatea de Farmacie s-au înscris 408 candidați pentru cele 131 de locuri fără taxă , iar 21 au ales locurile cu taxă.

Facultatea de Moașe a scos la concurs 156 de locuri, pentru care s-au înscris 591 de candidați, dintre care 20 au optat pentru locurile cu taxǎ.

Examenul de admitere pentru toate facultățile din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” București va avea loc miercuri, de la ora 9.00 pentru facultățile de Medicină și Farmacie, iar la ora 16.00 pentru Facultatea de Medicină Dentară și Facultatea de Moașe și Asistență Medicală.

Sunt declarați admiși candidații al căror punctaj la examenul scris este egal sau superior aceluia corespunzător notei 5.

La Facultatea de Moașe și Asistență Medicală, declararea candidaților admiși va fi în funcție de punctajul obținut și ordinea opțiunilor pentru specializările oferite.

Listele candidaților, în ordine alfabetică, sălile în care se desfășoară examenul și repartiția pe săli sunt disponibile pe site-ul http://admitere.umf.ro/repartizare/public/ sau la avizierele Facultății de Medicină, pentru specializările Medicină și Moașe și Asistență Medicală, respectiv ale Facultății de Medicină Dentară și Facultății de Farmacie.

Loading

Comments

comments