Cine este omul care va încasa o pensie de… PESTE 159 de MILIOANE DE DOLARI

S-a tot spus și o putem repeta: companiile farmaceutice realizează profituri enorme, atât de mari, încât nu pot fi justificate sub nicio formă din punct de vedere moral.

Dovada este și nivelul de salarizare practicat la nivelul top-managementului companiilor din domeniu. Iar când leafa este uriașă și pensia ajunge pe măsură. Mai ales când vorbim de fonduri private de pensii sau de pensii alocate chiar de firma angajatoare.

Cel mai bine plătit manager din Statele Unite a fost, ani la rândul, John Hammergren, directorul executiv al McKesson, cel mai mare distribuitor național de medicamente. Anul trecut, Hammergren a câștigat 131 de milioane de dolari, dintre care cei mai mulți bani -112 milioane- au fost reprezentați de cota-parte din profitul generat de operațiunile pe bursă cu acțiunile companiei. Conform The Wall Street Journal și Forbes, dacă s-ar retrage din activitate acum, Hammergren ar avea de încasat o pensie de 159 de milioane de dolari. Nu e vorba de pensia lunară sau anuală, ci de suma de care ar dispune Hammergren pentru tot restul vieții – dar ar cam trebui să îi ajungă, în cazul în care nu va descoperi secretul eternității. Oricum, John Hammergren are doar 54 de ani, așa că mai are timp să-și îngrașe fondul de pensie, dacă încă nu are de gând să renunțe la carieră.

Merită  John Hammergren acești bani? Cu certitudine, din perspectiva McKesson. Hammergren a fost recrutat de McKesson în 1996, într-o poziție de conducere, fiind promovat ca director executiv trei ani mai târziu, după un scandal intern, generat de parteneriatul cu o firmă de contabilitate, scandal care a dus la decapitarea conducerii executive de la acea vreme. Din 2001, de când Hammergren a devenit singurul director executiv al companiei, valoarea acțiunilor McKesson s-a triplat. Veniturile companiei pe anul trecut se cifrează la 123 de miliarde de dolari.

Loading

Comments

comments