Cinci mari companii americane critică Guvernul Ponta prin AmCham și îl laudă prin AMRO

Reprezentanți AMRO la întâlnirea cu premierul Ponta și membri ai Executivului Foto: gov.ro

Reprezentanți AMRO la întâlnirea cu premierul Ponta și membri ai Executivului
Foto: gov.ro

Foto: gov.ro

Foto: gov.ro

O delegație a Consiliului de Afaceri Româno – American (AMRO) a fost primită, azi, la Palatul Victoria, de premierul român, Victor Ponta și la Palatul Cotroceni, de președintele Traian Băsescu.

Conform unui comunicat de presă al Guvernului, la întrevedere au participat reprezentanți ai 10 mari companii americane, între care Amgen, Chevron, Eli Lilly, Exxonmobil și Smithfield.

„Exponenții companiilor americane și-au exprimat mulțumirea pentru sprijinul acordat de guvern în activitatea mediului de afaceri”, se spune în comunicat.

Cele cinci mari companii americane nominalizate mai sus sunt și membre ale AmCham. La sfârșitul săptămânii trecute, AmCham a criticat, în termeni foarte duri, preconizata intenție a Executivului român de majorare a unor accize și de introducere a unui impozit pe construcțiile speciale din mai multe sectoare industriale. Conform AmCham Romania „astfel de decizii determina o agravare, fara precedent in ultimii 20 de ani, a poverii fiscale pe care contribuabilii romani vor fi obligati sa o suporte. Lipsa de coerenta si consistenta in adoptarea de masuri cu caracter fiscal, precum si interventiile frecvente si imprevizibile ale Guvernului in economie creaza distorsiuni in mecanismele pietei, dificultati in planificarea afacerilor, cu consecinte deosebit de grave pentru mediul de afaceri romanesc, atractivitatea investitionala si competitivitatea economica a Romaniei”.

Loading

Comments

comments