Cele mai bune 10 filme și cele mai bune 10 seriale americane din 2013 în viziunea specialiștilor

“Gravity 3D: Misiune în spațiu” și “Scandal în stil american/ American Hustle” se află pe lista celor mai bune zece filme ale anului 2013 anunțată luni de Institutul de Film American (American Film Institute) din Los Angeles, scrie Mediafax.

Lista celor mai bune zece filme din 2013 selectate de Institutul de Film American mai include thrillerul “Căpitanul Phillips”, de Paul Greengrass, drama “12 Years a Slave”, de Steve McQueen, filmul SF “Her”, de Spike Jonze, “Saving Mr. Banks: În căutarea poveștii”, de John Lee Hancock, “Inside Llewyn David”, de frații Ethan și Joel Cohen, “Nebraska”, de Alexander Payne, și “The Wolf of Wall Street”, de Martin Scorsese.

Lista este completată de “Fruitvale Station”, filmul de debut al regizorului de numai 27 de ani Ryan Coogler, care a fost premiat la Festivalul Sundance și la cel de la Cannes, un lungmetraj despre povestea adevărată a unui tânăr de culoare, împușcat mortal de un polițist alb.

Lista Institutului de Film American nu propune un câștigător, ci premiază doar cele mai bune zece filme ale anului, înainte de nominalizările la premiile acordate de Sindicatul actorilor americani (Screen Actors Guild) și la Globurile de Aur, care vor avea loc miercuri, respectiv joi.

Institutul de Film American a selectat și cele mai bune zece seriale de televiziune ale anului 2013, din care fac parte “House of Cards” și “Orange Is the New Black”, difuzate de distribuitorul online Netflix. Drama “Mad Men” (AMC) se află pe listă al șaselea an consecutiv, alături de “Breaking Bad”, serial produs tot de AMC, care a câștigat anul acesta premiul Emmy pentru cea mai bună dramă.

Lista a fost completată de “Masters of Sex”, de comedia cu tentă politică “Veep” (HBO), “Urzeala tronurilor”, “The Americans” (difuzată de rețeaua de cablu FX), de “The Good Wife” (CBS) și de “Scandal” (ABC).

Loading

Comments

comments