Ce întâlniri a avut Ponta la Vila Dante

Conform unui comunicat de presă al Guvernului, dat în replică la „afirmațiilor calomnioase ale Administrației Prezidențiale referitoare la evenimentele desfășurate la Vila Dante”, premierul Victor Ponta a avut, în ultimul an, trei întâlniri, toate oficiale, în acest imobil aflat în administrarea Regiei Autonome „Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat” (RAPPS), care a constituit obiect de dezbatere între Președinție și Guvern.

Conform Guvernului, cele trei întâlniri au fost, după cum urmează:

– 27 noiembrie 2012 – mic-dejun oficial oferit de Primul-ministru Victor Ponta Primului-ministru al Republicii Slovacia, Robert Fico;

– mai 2013 – întâlnire informală a Primului-ministru Victor Ponta cu presa;

– 11 iulie 2013 – dineu oficial oferit de Primul-minstru Victor Ponta Primului-ministru al Republicii Franceze, Jean-Marc Ayrault.

În comunicat se precizează că „nu au fost organizate alte evenimente publice sau private” și că „în acest moment, RA-APPS se află într-un stadiu avansat de negociere în vederea închirierii vilei”. În media online se vehiculează informația că interesate de închirierea imbobilului sunt Statele Unite (pentru oficiul consular), Canada și o țară arabă (pentru ambasade). Prețul închirierii ar fi de peste 20.000 de euro lunar, conform unui anunț al premierului.

Purtătorul de cuvânt al președintelui, Bogdan Oprea, a susținut, într-o intervenție televizată, că miniștri ai cabinetului Ponta ar fi organizat petreceri private în Vila Dante.

Loading

Comments

comments