Caz de rabie confirmat în Argeș, după ce un lup a mușcat o femeie în propria gospodărie

Lupul care a intrat, vineri seară, într-o gospodărie din comuna argeșeană Mălureni și a mușcat o bătrână avea rabie, arată analizele făcute pe cadavrul animalului, autoritățile sanitar-veterinare instituind mai multe măsuri în zonă, inclusiv izolarea câinilor femeii care s-au încăierat cu lupul, informează Mediafax.

Pe o rază de trei kilometri în jurul focarului s-a instituit zonă de protecție, iar localnicii care au animale vor trebui să le țină în gospodărie, iar pe o distanță de zece kilometri în jurul focarului a fost declarată zonă de supraveghere. În această zonă vor fi făcute anchete epidemiologice și vor fi întocmite hărți epidemiologice.

Potrivit directorului executiv al Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Argeș, Daniel Gelu Lupu, cei cinci câini ai femeii mușcate care au intrat în contact cu lupul turbat erau vaccinați antirabic, dar vor fi supravegheați strict pentru 14 zile.

Prefectul județului Argeș, Cristian Soare, a declarat corespondentului MEDIAFAX că starea bătrânei de 74 de ani este bună și că duminică va merge să o viziteze la spital. Femeia nu a avut până în prezent probleme de sănătate care să necesite spitalizarea.

Loading

Comments

comments