Business Insider după CES 2014: Apple riscă soarta Blackberry

Samsung Galaxy Note II vs iPhone 5 Foto: phonearena.com

Samsung Galaxy Note II vs iPhone 5
Foto: phonearena.com

Produsele de top ale Samsung sunt peste iPhone 5 la toate capitolele care contează cel mai mult în lumea modernă a comunicațiilor, a constatat analistul Jim Edwards, de la Business Insider, la ultima ediție a CES (Consumer Electronics Show), care e pe cale să se încheie în Las Vegas. „iPhone a luat bătaie la fundul gol de la Android, iar Apple trebuie să evite să devină Blackberry al anului 2014”, titrează Business Insider.

Cel mai important aspect al smartphoneurilor a devenit dimensiunea ecranului, consideră Edwards – dimensiunea mare a modelelor Samsung Galaxy și Galaxy Note usurând tastarea rapidă, ceea ce este esențial pentru oamenii de afaceri și jurnaliști. iPhone trebuie să producă un model de generație a șasea cu ecran mare sau Apple riscă prăbușirea. Edwards amintește evoluția companiilor producătoare de telefoane mobile, în funcție de dimensiunea ecranelor ultimelor modele propuse. Nokia s-a prăbușit când Blackberry a oferit o tastatură excelentă asociată ecranului generos. Apoi iPhone (Apple) s-a impus cu cel mai pare ecran, tactil pe deasupra. Acum, jocul este condus de Samsung, care a mărit, iar și iar, dimensiunea ecranului modelelor de top.

CES a avut circa 150.000 de  vizitatori, dintre care aproximativ 5.000 de jurnaliști de specialitate. Iar Edwards a constatat că majoritatea acestora folosesc produse cu sistem de operare Android – în special Samsung. „M-am simțit stingher tastând la micul meu iPhone 5”.

Fiindcă și jocurile sunt o parte importantă a experienței de utilizare a unui smartphone, analistul BI își îndeamnă cititorii să se gândească de câte ori au mutat greșit într-unul din cele mai populare jocuri ale momentului – Candy Crush Saga, tocmai din pricina dimensiunii insuficiente a ecranului.

Apoi, produsele Google, precum Gmail sau Google Calendar, foarte populare și printre utilizatorii de iPhone, sunt mult mai bine integrate în platforma Android, produsă tot de Google. „iPhone-ul meu mă tot pisează să mă autentific, iar și iar, în Google Calendar, în timp ce eu sunt în criză de timp”, notează Edwards. Asta pentru că iPhone nu suportă cookie-urile, iar aplicațiile Google care depind de cookie-uri „uită” constant cine ești, dacă utilizezi iPhone.

Chiar și celebra cameră a iPhone este depășită în testele lui Edwards de camera ultimului model de Samsung Galaxy Note.

 

Loading

Comments

comments