Burse în Italia pentru studenți români

Agenția de Credite și Burse de Studii anunță lansarea programelor de burse de cercetare și formare postuniversitară și postdoctorală „Vasile Pârvan” la Accademia di Romania din Roma și „Nicolae Iorga” la Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția, pentru anul universitar 2014-2015. Bursele se acordă în domeniile istorie și științe sociale, arheologie, arhivistică, biblioteconomie, filologie clasică și modernă, istoria artei și arhitectură, literatură și studii literare, arte, științe economice și științe exacte, pentru o perioadă de minimum două luni consecutive și maximum doi ani universitari consecutivi.

Pot participa la concurs cetățenii români cu domiciliul stabil în România, care provin din instituții de învățământ acreditate, au cunoștințele lingvistice necesare și pot face dovada obținerii acceptului de coordonare a proiectului pe durata stagiului de cercetare/formare, din partea unui profesor român /profesor din Italia specialist în domeniul în care se solicită bursa.

Termenul limită de depunere a candidaturilor este 30 septembrie 2014, informează ICR, citând biroul de presă al Accademia din Romania.

Informații detaliate pot fi găsite pe site-ul www.roburse.ro.

Loading

Comments

comments