București. Repararea străzilor cu cratere – abia în aprilie!

Șoferii bucureșteni sunt obișnuiți cu gropile din carosabil, care apar primăvara, ca ciupercile după ploaie. Totuși, dacă în anii trecuți se mai executau plombe provizorii, cu mixturi asfaltice, până ce temperaturile permiteau realizarea adevăratelor lucrări de reabilitate, acum trec săptămâni până ce vezi o intervenție punctuală pe mari artere, acolo pe unde circulă, zilnic, zeci de mii de mașini.

De exemplu, pe Șoseaua Giurgiului, pe sensul de ieșire din București, în apropiere de intersecția cu strada Toporași, în urmă cu două săptămâni s-au format un adevărat crater și alte gropi mai mici, într-o porțiune din carosabil ce a fost peticită anul trecut. Urmăriți acest scurt video și fiți atenți la zgomotul pe care îl face mașina de teren ce trece cu roțile de pe partea dreaptă exact prin crater, șoferul neavând prezența de spirit de a-l ocoli.

Am sunat la Administrația Străzilor, aflată în subordinea Primăriei Capitalei, pentru a afla când va începe campania de reparare a străzilor.

În cursul zilei de miercuri, nu am reușit să luăm legătura cu o persoană care să ne ofere relații – ni se răspundea la secretariat, se încerca transferul la Direcția Drumuri, dar fără succes. Joi dimineața am reușit să luăm legătura din prima încercare cu un reprezentant al Direcției Drumuri, care ne-a declarat că lucrările de reparații vor începe atunci când temperaturile se vor menține la cota de peste 15 grade Celsius. Până acel moment, se vor face intervenții punctuale, cu mixtură „la rece”, în funcție de semnalele primite de la participanții la trafic (dacă aveți disponibilitatea de a semnala o groapă în vederea peticirii acesteia, puteți suna la 021.315.12.19). Reprezentantul Administrației Străzilor spune, însă, că mixturile respective sunt „spălate de prima ploaie”. Iar asta este un fel de scuză pentru că nu s-au pus aproape deloc plombe în ultima lună, când precipitațiile au fost destul de abundente. Întrucât am semnalat problema de pe Șoseaua Giurgiului, vom monitoriza ce se va întâmpla în zilele următoare – dacă se vor plomba sau nu gropile respective.

Conform portalului AccuWeather.com, temperaturile se vor menține, în București, sub 15 grade, în cursul lunii martie, mai multe zile consecutive cu temperaturi superioare fiind așteptate abia în aprilie. Ca atare, șoferii bucureșteni trebuie să mai facă slalom printre gropi încă cel puțin cinci-șase săptămâni. Bucuria vânzătorilor de piese de schimb și a service-urilor auto…

Loading

Comments

comments