VIDEO: Un bogat samaritean face furori în SUA ascunzând sume de bani în locuri publice

hiddencash„De-a v-ați ascunselea” este un joc care este dus de un american bogat la un alt nivel. El a provocat o adevărată isterie pe coasta de Vest a Statelor Unite, mai exact în metropolele californiene San Francisco și Los Angeles, ascunzând plicuri cu sume de bani sau pur și simplu bancnote în diverse locuri publice, postând apoi pe Twitter fotografii și alte indicii referitoare la locația banilor. El nu și-a declinat identitatea, ci a creat un cont special pentru acest joc cu recompense generoase – @HiddenCash (BaniiAscunși).

Jocul a început în San Francisco, însă de ieri @HiddenCash și-a mutat temporar operațiunile în Los Angeles, unde a făcut deja furori, plasând în locații diferite o bancnotă de o sută de dolari, respectiv un plic cu o sumă mai consistentă. Sute de persoane au pornit în căutarea comorilor ascunse, iar pentru media locală acesta a devenit subiectul zilei.

Conform unui reporter CBS care pretinde că l-a intervievat pe @HiddenCash, acesta ar avea o afacere profitabilă în domeniul tranzacțiilor imobiliare, iar jocul pe care l-a inventat, inspirat de show-ul de televiziune „Survivor”,  este modul prin care s-a gândit să împartă profitul cu comunitatea. Practic, @HiddenCash practică o formă originală a ceea ce se numește în termeni de specialitate CSR – Corporate Social Responsability (Responsabilitatea Socială a Companiilor), un concept care implică susținerea comunităților locale prin proiecte finanțate din profit.

Într-o singură săptămână, @HiddenCash a strâns peste 400.000 de urmăritori pe Twitter. Mari companii și organizații de stat cheltuie sume impresionante pentru a atrage prieteni și urmăritori pe rețelele sociale. Dacă @HiddenCash nu e un samaritean, așa cum pretinde, ci un individ dispus la o investiție pentru popularizarea afacerii sale… tocmai a probat eficacitatea investiției respective.

Loading

Comments

comments