Blackberry anunță pierderi de un miliard de dolari. Analiștii îi cântă prohodul, în pofida planului de redresare

Explicația acestei fotografii: „Blackberry mai are fanii săi, dar nu suficienți pentru salvarea companiei”. Foto: quartz.com

Explicația acestei fotografii: „Blackberry mai are fanii săi, dar nu suficienți pentru salvarea companiei”.
Foto: quartz.com

Producătorul de smartphone-uri Blackberry se află în mare dificultate, raportând pierderi operaționale pe ultimul trimestru (iulie-septembrie 2013) de aproape un miliard de dolari.

Compania anunță că, în încercarea de a se salva de la vânzare sau faliment, va concedia 40% dintre angajați și se va concentra pe soluții integrate, orientate în special către marile companii și organizații.

Dar analiștii consideră că planul este tardiv. Blackberry a pierdut, deja, contracte extrem de mari și importante, cum sunt cel cu Ministerul Apărării din SUA. Apple și Samsung au oferit, deja, soluții de business atractive, comparabile cu cele ale telefoanelor Blackberry, beneficiind, în plus, de o multitudine de aplicații inexistente pentru platformele Blackberry OS.

„E prea târziu. Pregătiți-vă pentru dezintegrarea Blackberry!”, conchide Quartz. Iar fotografia pe care o folosește pentru a ilustra verdictul este foarte sugestivă…

Loading

Comments

comments