Baci sau cioban

Dacă Gică Popescu vrea să arate că înțelege gravitatea faptelor sale, nu va face cerere de grațiere, mai ales că Ministerul Justiției nu va da un aviz pozitiv întrucât cazul său nu este unul umanitar, cum prevede legea.

În acest fel, va realiza doua lucruri: în primul rând se va întoarce în libertate pe ușa din față, cu demnitatea celui care acceptă că a greșit și care plătește pentru această greșeală, așa cum a facut și în 2006, când a venit cu o parte din bani la ANAF. Va arăta unora precum ciobanul Gigi Becali că, spre deosebire de ei, are demnitate și nu cerșește milă, nu inventează pe bandă rulantă pretexte stupide pentru a ieși pe ușa din dos pozând, vezi Doamne, în victimă, după ce te-ai crezut intangibil, deasupra Codului penal, aruncând cu bancnote în amărâți și cu lături în oamenii legii. În al doilea rând le va da peste nas politicienilor care plâng de mila lui, simțind mirosul de voturi facile stoarse de la cei care, din lipsă de cultură civică, nu fac distincție între prestația lui de fotbalist, majestuoasă, și cea de impresar, evazionistă.

Știu că e greu, chiar groaznic de greu, dar nu imposibil. În acest fel însă, lumea își va aminti de Gică Popescu – marele fotbalist, “baciul” care a greșit și a plătit, nu de Gică Popescu impresarul care a apelat la mila publică pentru a scăpa de pedeapsă, chiar dacă mai dură decât se aștepta.

Gică, arată că ești altfel. Arată că ești deasupra celor care afară sunt pantere și înăuntru găini și vei căștiga stima celor care gândesc, care raționează, nu a tuburilor digestive pe care politicenii le folosesc ca masă de manevră în campaniile electorale.

Loading

Comments

comments