Aproape jumătate dintre angajații români sunt analfabeți digital

Ilustrație: trilulilu.ro

Ilustrație: trilulilu.ro

“România deține în continuare o poziție fruntașă când vine vorba de viteza conexiunilor digitale dar, dacă la nivel european doar 20% din populație nu a utilizat vreodată internetul, la noi în țară procentul este dublu (42%). Acest fapt se reflectă la nivelul forței de muncă unde, dacă în Europa 39% dintre angajați și potențialii angajați dețin competențe digitale insuficiente și doar 14% nu posedă deloc abilități digitale, în România 83% din forța de muncă nu deține competențe digitale suficiente, iar 41% sunt analfabeți digital”, se arată într-un comunicat al ECDL România, citând Agenda digitală pentru Europa (DAE).

La nivelul UE, jumătate din populație a cumpărat online și a interacționat cu administrația publică prin e-guvernare, în timp ce la nivel național doar 8,3%, respectiv 5% din populație a folosit aceste servicicii.

“Cererea și angajarea forței de muncă ce deține competențe digitale a crescut cu peste 2 milioane de locuri de muncă din anul 2000, iar aceste locuri de muncă sunt în creștere de șapte ori mai rapid decât ocuparea forței de muncă în general”, se mai arată în comunicat.

Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este un program de certificare a competențelor digitale recunoscut la nivel internațional în 150 de țări și numără până în prezent 13 milioane de persoane înregistrate.

Loading

Comments

comments