Apogeul spectacolului oferit de meteoriții Perseidelor va fi în acestă noapte

Foto: MTI/Komka Péter

Foto: MTI/Komka Péter

Admiratorii fenomenelor celeste vor avea ocazia să asiste luni seară la ‘vârful’ ploii de meteoriți denumită Perseide, relatează agenția de presă CNA și site-ul CBS News. Acest fenomen natural a început la 17 iulie și se va încheia la 24 august.

Ploaia de meteoriți Perseide poate fi observată în fiecare an când Pământul traversează o zonă de resturi cosmice lăsate în urmă de cometa Swift-Tuttle, ce orbitează Soarele o dată la fiecare 130 de ani și care a trecut ultima oară din sistemul solar intern în 1992.

Potrivit CBS News, în noaptea dintre duminică spre luni, dar și luni seară, până la o sută de meteoriți ar urma să lumineze cerul în fiecare oră. Conform NASA, Perseidele provoacă mai multe ‘mingi de foc’ decât orice altă ploaie de meteoriți.

Cercetătorii NASA îi sfătuiesc pe pasionații de astfel de fenomene să caute un loc de unde să poată avea o priveliște cât mai amplă asupra cerului, întrucât meteoriții vor putea fi văzuți din toate direcțiile, potrivit Space.com. De asemenea, este recomandată și găsirea unui cer cât mai întunecat. ‘Din nou, este important să fiți departe de lumini artificiale. Ochilor dumneavoastră le poate lua până la 30 de minute pentru a se obișnui cu întunericul, deci oferiți-le suficient timp’, a recomandat NASA.

Loading

Comments

comments