ANI: Johannis trebuie să demisioneze de la Primăria Sibiu ÎNAINTE de numirea la Guvern

Agenția Națională de Integritate a transmis Secretariatului General al Guvernului, la solicitarea acestuia că potrivit legii, o persoană cu o funcție de ales local trebuie să demisioneze din funcție înainte să fie numită într-un post de membru al Guvernului, informează Mediafax.

Solicitarea SGG a fost transmisă luni, iar răspunsul a fost formulat tot în cursul acestei luni, au precizat oficialii Guvernului.

Potrivit acestora, reprezentanții ANI au făcut trimitere la articolul 86 din Legea 161/2003, conform căruia o astfel de persoană trebuie să declare că nu se află într-o stare de incompatibilitate încă de la data depunerii jurămăntului sau, după caz, a numirii în funcție.

Klaus Johannis a fost desemnat vineri, de PNL, pentru funcțiile de vicepremier și ministru de Interne. Cu ocazia desemnării, Johannis a declarat că nu intenționează să demisioneze din funcția de primar al orașului Sibiu, dacă acest lucru nu este imperativ, urmând să asigure o perioadă de interimat în administrația publică locală.

Azi, USL nu a ajuns la o concluzie referitoare la viitoarea formă a Executivului. De vineri și până acum, diferiți lideri ai PSD au ridicat diverse obiecții față de nominalizarea lui Johannis. Azi, edilul Sibiului a admis că există un impediment birocratic major legat de numirea sa ca viceprim-ministru (având în vedere faptul că nu va putea coordona Finanțele, atribuție ce i-a revenit lui Daniel Chițoiu), astfel că va fi necesar un vot al Parlamentului – procedură care, în mod normal, este urmată în cazul investirii unui nou Guvern.

 

Loading

Comments

comments