Angela Merkel a suferit un traumatism în timpul unui accident la schi

Angela MERKEL

Angela MERKEL

Angela Merkel, cancelarul german, s-a rănit căzând la schi fond în timpul vacanței de Crăciun, astfel încât a fost nevoită să-și anuleze întâlnirile programate săptămâna aceasta, a anunțat luni purtătorul său de cuvânt, relatează AFP.

“Cancelarul nu va putea onora unele din întâlnirile anunțate pentru săptămâna aceasta”, a afirmat Steffen Seibert. Merkel “a suferit un șoc important în urma unei căderi la schi fond, în timpul vacanței de Crăciun, și a suferit o fisură de bazin”, a explicat purtătorul de cuvânt într-o conferință de presă.

Tratarea traumatismului”necesită ca aceasta să stea întinsă cât mai mult posibil și să recurgă la asistență pentru a merge”, a adăugat Seibert, conform agenției franceze de presă.

Cancelarul se va “concentra pe un număr redus de întâlniri la cancelarie și la Berlin și-și va efectua restul activității sale acasă”, a mai detaliat purtătorul de cuvânt.

Potrivit lui Seibert, Angela Merkel “este complet capabilă să muncească și să comunice. De exemplu, va conduce consiliul miniștrilor miercuri”.

Purtătorul de cuvânt nu a dat multe detalii privind circumstanțele accidentului, care s-a petrecut în timpul vacanței de sărbători, la sfârșitul lui decembrie, în Alpii elvețieni, la Engadine, regiune cu stațiuni de iarnă celebre precum Saint-Moritz sau Pontresina.

Acesta nu a precizat data exactă a accidentului sau dacă au fost implicate și alte persoane, însă a dat asigurări că incidentul a avut loc “fără îndoială la viteză redusă”, o aluzie la dezbaterea privind viteza pilotului de Formula 1 Michael Schumacher, la momentul accidentului său de schi alpin.

Seibert a mai anunțat că vizita Angelei Merkel la Varșovia, prevăzută miercuri, unde urma să fie primită de premierul polonez Donald Tusk, a fost anulată, precum și primirea noului premier luxemburghez, Xavier Bettel, la Berlin, joi.

Loading

Comments

comments