Agresorul diplomatului Bogdan Aurescu, condamnat definitiv la un an de închisoare

Adrian Vlad, ținut la distanță de serviciile de pază din Germania, după agresarea președintelui Christian  Wulff - foto cancan.ro

Adrian Vlad, ținut la distanță de serviciile de pază din Germania, după agresarea președintelui Christian Wulf – foto cancan.ro

Adrian Vlad, bărbatul acuzat că l-a agresat pe secretarul de stat de la Ministerul Afacerilor Externe (MAE) Bogdan Aurescu, pe holurile Facultății de Drept din București, a fost condamnat, miercuri, definitiv, la un an de închisoare cu executare, pentru ultraj, de Curtea de Apel București.

Judecătorii de apel au menținut decizia din 28 iunie 2013 a Judecătoriei Sectorului 5, confirmată și de Tribunalul București.

Adrian Vlad a fost trimis în judecată la începutul anului 2013, fiind acuzat de ultraj contra bunelor moravuri, după ce, în luna noiembrie 2012, l-a agresat pe Aurescu pe holurile Facultății de Drept din București, unde predă demnitarul, informează Mediafax.

Vlad a arătat că Aurescu ar fi încercat să îl denigreze în cadrul unei emisiuni televizate, spunând că a fost condamnat la închisoare în Germania, dar și că l-a lovit cu pumnul, lucru care nu s-ar fi întâmplat în realitate, spune acesta.

Adrian Vlad, de profesie inginer, este cunoscut pentru că, de-a lungul timpului, a atacat sau a încercat să atace trei foști președinți ai Germaniei, respectiv pe Christian Wulf, Horst Kohler și pe Johanes Rau. El ar fi ajuns să îl agreseze pe Bogdan Aurescu, sperând să obțină consiliere juridică din partea statului român, pentru că se afla într-un litigiu cu statul german.

Bogdan Aurescu. Foto: modernism.ro

Bogdan Aurescu. Foto: modernism.ro

Bogdan Aurescu este diplomatul jurist care a reușit să obțină câștig de cauză pentru România în diferendul cu Ucraina referitor la Insula Șerpilor și delimitarea platoului continental al Mării Negre, diferend tranșat de Curtea Internațională de Justiție de la Haga. „Hotărârea Curții recunoaște drepturile suverane de exploatare ale României pentru o suprafață exclusivă de 9.700 de km pătrați, adică 79,34% din zona în disputa cu Ucraina”, a declarat, atunci, Aurescu.

Loading

Comments

comments